500 lampiona sinoć poletelo u nebo iznad Petrovaradinske tvrđave

4. decembra 2015. — Autor: EXIT

U skladu sa ovogodišnjom krilaticom EXIT festivala, “Podeli ljubav”, sinoć oko 21.30h petsto lampiona poletelo je u nebo iznad Petrovaradinske tvrđave, simbolički označavajući deljenje ljubavi ka celom svetu. Svi posetioci Exita bili su putem zvanične Facebook stranice pozvani da učestvuju u ovom performansu,  a lampioni su puštani u parovima iz 60 zemalja sveta, koji su ovu ljubavnu poruku emitovali širom cele planete!

Finalno veče na glavnoj bini festivala otvoriće nova nemačka pop senzacija, Milky Chance, nakon čega će glavnu binu zauzeti tvorci planetarnog hita „Safe&Sound“, Capital Cities. Dvadeset godina svoje karijere na petnaestom rođendanu Exit festivala obeležiće jedan od najboljih elektronskih sastava svih vremena, Faithless. Na Dance Arenu dolazi ubedljivo najuticajni produkcijski tim britanske dance muzike, Leftfield u svom nastupu uživo, a gramofone će na jednom od najpoznatijih densflorova na svetu preuzeti elektronski duo Tale of Us i vladar berlinske scene Dixon. Hedlajneri Explosive bine biće jedan od najvećih svetskih metal bendova, Fear Factory, dok na Fusion dolaze Hladno pivo i Rambo Amadeus. Na No Sleep Novi Sad bini ruski producenti Enei i Bop će začiniti ovu nedelju veče sa pravom dozom drum’n’bassa, što će predstaviti savršenu uvertiru za spektakularnu završnicu petnaestog rođendana Exit festivala!

Ulaznice za završnu noć se prodaju na svim blagajnama Gigstixa do 16 časova, posle čega rade samo festivalske blagajne na tvrđavi, i koštaće 3.500 dinara. Festivalske blagajne se nalaze pre ulaza na tvrđavu kod Lovotursa i kod crkve ispod sata. Posetioci se upozoravaju da se čuvaju od raznih falsifikata koji u ovo doba uvek kruže po društvenim mrežama i na ulici.