Arena i No Sleep zadali jak tempo za naredne noćI!

8. jula 2016. — Autor: EXIT

Po šesnaesti put su kapije masivne Petrovaradinske tvrđave otvorene, dočekujući širom raširenih ruku svoje verne „ljude izlaska“ u pohodu na novu Avanturu! Ovogodišnji Exit Magic prestaviće svoje novo izdanje za koje se očekuje, dosad, nezabeležena posećenost u istoriji festivala! Da li će najbolji evropski festival ove godine napredovati i prevazići prošlogodišnju brojku od oko 190.000 fanova širom planete- saznaćemo u ponedeljak. Mada, ako se po jutru dan poznaje, zora festivala u obliku njenog prvog dana nagoveštava svakakva iznenađenja. Sedmi jul 2016. godine ostaće upamćen kao najjači četvrtak u istoriji Exita sa rekordnih 44.000 posetilaca!

Iako su glavnom binom novosadske tvrđave plenili indi-rok senzacija Bastille i planetarno popularna Ellie Goulding, Clubber je napravio pregled dveju najpopularnijih bina posvećenih savremenoj elektronskoj muzici- Dance Arene i No Sleep Novi Sad.

 

DANCE ARENA – SUDAR TITANA

Ovogodišnje izdanje Dance Arene započeto je zvucima najpopularnijeg pravca elektronske muzike- EDM. Domaću podršku su pružili Rosske, Divolly & Markward, nakon kojih su na scenu stupio Gil Glaze, mladi i energični talent iz Ciriha sa svojom mešavinom future i deep house zvuka. Ova kombinacija se pokazala efektivnom, na koju su se šarmantni momci iz Kris Kross Amsterdam nadovezali i zaveli publiku future bass i dance trakama, vozeći se na euforiji koja se osećala u vazduhu usled iščekivanog spektakla- Dimitri Vegas & Like Mike, šou najtraženijeg svetskog dua.

Uz planetarne hitove „Phat Bass“ Warp Brothersa i „Champagne Showers“ dua LMFAO, globalno poznati hitmejkeri digli su atmosferu do usijanja! Dvojac sa trona DJ MAG TOP 100 liste, stvorio je magične trenutke koji će ostati urezani u pamćenju svih prisutnih u godinama ispred nas.Ubrzo su na scenu su stupili „apostoli“ modernog deep haus talasa, Disciples, čijim su svetskim hitom „How Deep is Your Love“ odzvanjale zidine Petrovaradinske tvrđave.

James Zabiela poslednjih nekoliko godina ne izbija iz umova i srca srpskih klaberia, a tome u prilog idu nastupi na Exit festivalu za čijim je pultom iskusno baratao svojim „igračkicama“, stvarajući kaskadu efekata koji su uspeli da naelektrišu masu i spreme je za šta je usledilo!

U znaku Balkana, naredna četiri sata dočekana su sa osmehom na licima „egzitaša“! Sa prvim zracima sunca, apsolutni šef haus scene, Solomun je promenio tok priče šarenolike Dance Arene! Proverenim klupskim himnama Lil Louis „French Kiss“ i Tiga vs Audion „Lets go Dancing“ u Mladenovoj obradi, gorostasni bosanac sa nemačkom adresom pripremio je teren za povratak neprikosnovenih andergraund heroja Srbije- Teenage Techno Punks. Nastić, Milićević i Pavlović stali su rame uz rame, posle skoro petnaest godina i probudili nostalgiju za kultnim TTP rejvovima koji su toliko dugo bili iščekivani.

 

NO SLEEP NOVI SAD – NITSA TAKEOVER

Priliku da otvori ovogodišnji No Sleep Novi Sad dobio je Cameron Jack, haus i tehno DJ sa Exit Music etikete, poznat po svojim nastupima na Ibici u klubovima Sankeys i Ushuaia. U stopu ga je pratio Comrade Winston, koji je svojim širokim spektrom tehna uveo posetioce u priču domaćih zvezda u internacionalnom usponu, Klausa i Tijane T.

Kada je muzički revolucionar Rebolledo stavio iglu na ploču, sve se promenilo. Masa je pala u trans, kakav samo strpljivi i strastveni kolekcionari ploča znaju da stvore. Nesumnjivi majstor atmosfere vozao je publiku na pozitivnim talasima traka Vitalic „La Rock“ i Pachanga Boys „Black Naga„“, dok se „mračni princ tehna“ spremao za svoj nastup.

Francuski elektro doajen Hacker je u svom prepoznatljivom elektro tehno stilu gurao i vukao masu napred-nazad, ne bi li evocirao uspomene posetilaca sa nezaboravnog No Sleep Guarana vikenda u klubu Dragstor.

Čast da zatvori premijerno veče NSNS bine imao je DJ Fra (Ferenc), legendarni rezident kultnog katalonskog kluba Nitsa, u čijem je znaku bila druga najveća elektronska bina EXIT festivala. Iako su „tinejdžerski tehno pankeri“ preuzeli većinu posetilaca, ovog iskusnog majstora miksa to nije obeshrabrilo, već je prisutnima pružio pravi osećaj španske topline i razigranosti do samog kraja.

 

ŠTA NAS OČEKUJE DRUGOG DANA FESTIVALA EXIT

Večeras nas na glavnoj bini Exita očekuju najbolji evropski rege bend Irie FM, vizionari fanka George Clinton & Parliament Funkadelic, kao i legenda elektronske pop muzike David Guetta . Na mts Dance Arenu dolazi traženi deep house i tehno duo Mind Against, miljenik klabera širom celog sveta Maceo Plex, nakon kog će uslediti Hernan Cattaneo i Henry Size, dok će No Sleep Novi Sad preuzeti berlinska tehno institucija Tresor sa Moritz van Oswaldom na čelu.