David Guetta zatresao tvrđavu svojim hitovima

9. jula 2016. — Autor: EXIT

Guetta je svoj set počeo kako bi to neki rekli „na dugme“, bez prethodnog upozorenja i zagrevanja, uz povike „Exiiiiiit!“, „tako je super biti ovde, na ovom sjajnom festivalu“, uz čisti gruv pesme „Brave Heart“ da bi odmah zatim nastavio da „loži“ publiku rečima: „Oh my god, this energy is so crazy, Serbia are we gonna go higher?!“ uz klicanje prepunog auditorijuma.

Show se nastavio istim tempom, začinjen konfetama raznih boja i veličina, spektakularnim raznobojnim vatrama koje su povremeno izbijale na bini, praskom vatrometa koji su u mlazovima izletali sasvim neočekivano i snopovima belih reflektora i plavičastih laserskih snopova koji su šarali po publici. Bio je tu i neizbežni sempl remiksa pesme „Seven Nation Army“ benda White Stripes, kao i pesma „Shot me down“, remiks numere „Bang, bang (my baby shot me down)“ koju izvodi Nancy Sinatra, zatim i hit „Titanium“ (ft. Sia), kao i mnogi drugi više i manje poznati hitovi.

Bas je tokom Guettinog nastupa konstantno gruvao pomerajući utrobu, činilo se na momente da se i cela tvrđava trese, a vremenom je broj ljudi u publici sve više i više rastao, a prostor ispred bine, uključujući tu i tribine i VIP terasu i dobar deo sa strane i iza bine, postajao previše mali da primi sve fanove željne spektakla, koji su snimali mobilnim telefonima, mahali zastavama i rukama i sedeli jedni drugima na ramenima kako bi što bolje videli šta se dešava na bini. Iako je Guetta počeo odmah žestoko, čini se da ipak ljude u publici nije želeo previše naglo da prizemlji i jednopstavno ih pusti da tresnu o tlo, već ih je polako pripremao za sletanje sa svoje muzičke vožnje. Na kraju nastupa je rekao: „Hvala Exite, uživao sam ovde i pre, ali čini mi se da je ove godine bolje nego ikad!“ i zahvalio se svima u publici, propraćen aplauzom i ovacijama.