Egzotični zvuci iz celog sveta na Pachamama World Chill-Inn bini EXIT festivala

1. februara 2019. — Autor: EXIT

U moru buke i gužve, na proplanku preko puta čuvene Reggae bine, pleneći svojim ušuškanim izgledom, nalazi se, poput oaze skrivena, Pachamama World Chill-Inn bina koju posećuju zaljubljenici u dobar zvuk i uživaoci tzv. global club muzike, kao i prijatne atmosfere. Program se sastoji od pažljivo osmišljenih setova priznatih svetskih i domaćih didžejeva, upakovanih od strane domaćina bine, novosadskog didžeja i MC-ja Killo Killo, koji će se postarati da verni posetioci i ove godine napuste Pachamama World Chill-Inn binu sa smeškom i da sa radoznalošću iščekuju sledeće izdanje.

Poštovaoci world muzike imaće priliku da uživaju u nastupima nekih od najzvučnijih imena, kako domaće, tako i inostrane scene. Svoj muzički odabir predstaviće DJ Spery, strastvena Grkinja koja na publiku prenosi svoju strast prema balkanskoj muzici i transformiše svaki ambijent nalik na scenario nekog Kusturičinog filma. Na Petrovaradinsku tvrđavu stiže i jedan od najznačajnijih trubadura globalnog zvuka u ovom milenijumu i pionir elektro svinga, Dunkelbunt iz Austrije, te jedan od najuticajnijih globalnih izvođača dinamičnog žanra mumbaton, Neki, poreklom iz Srbije. Njima će se pridružiti Ruskinja Katja Rubikova koja donosi jedinstvenu mešavinu sirovog ruskog svinga, tradicije ukrajinskih Jevreja, lagane elektro polke i sanjive romske ska poetike. Svoje nastupe potvrdili su i Sid Data, rezident bečkog kluba Ost Klub, u stalnoj potrazi za konekcijom između običaja – od Balkana do Bolivuda, dok iz Velike Britanije dolazi Waggles, majstor funky bitova i mešavina kultura iz celog sveta, čija će vam muzika zagolicati slušalice samo najfinijim zvukom. Tropske bitove iz Mađarske donosi Stas, koji će predstaviti miks afričke, srednjoevropske, azijske i južnoameričke plemenske muzike pomešane sa modernom elektronikom.

Pored njih publici će se predstaviti i DJ One, čiji je stil mešavina bezvremenskih specijaliteta iz celog sveta, Dub Duba, jedan od najboljih dunavskih disk džokeja, elioH, multižanrovski DJ iz Brazila, sa prebivalištem na našim prostorima, kao i Global Village People, koji će vas odvesti na drugačije muzičko putovanje uz neobične i intrigantne zvuke. Među umetnicima globalne muzike na Exitu su još i Kawiar Mangueira, DJ, kompozitor, pijanista i dirigent, koji će nas provozati kroz funk, disco, reggae i rap, te KK Banda DJ’s, čija je muzika bazirana na roots reggae-u, a sadrži elemente od rock-steady i dance-hall-a do tipičnih karipskih stilova i ska, te muzički pedagog Shi-Cu i Sorriso, ambiciozni DJ i producent koji pokreće ljude na igru zahvaljujući preciznom muzičkom ukusu.