Emotivna strana nemačkog tehna

7. jula 2017. — Autor: EXIT

Piše: Nenad Šošić

Čast da otvore prvu zvaničnu noć na mts Dance Areni dobili su novosadska legenda Fakir i beogradski di-džej Andrew Meller, čiji je bootleg himne “Born Slippy” postao veliki hit u Srbiji, te crnogorski producent Audiostorm koji svojim nastupom uživo postavio notu večeri.

Booka Shade ovog puta su gostovanjem na Tvrđavi ponovili spektakl koji je od njih bio očekivan, te zasvirali dobro poznate numere “Body Language” i “Love Inc” koje su instantno aktivirale publiku. 

Jedno od najiščekivanijih imena ovogodišnjeg Exita sigurno je bio Paul Kalkbrenner. Nakon šest godina od poslednjeg susreta na istom mestu, svojim maestralnim nastupom uživo pred punim podijumom ponovo je uspeo da izvuče maksimum energije iz svih prisutnih i svojom verzijom pesme “Feed Your Head” psihodeličnog rok benda Jefferson Airplane, dok je najviše ovacija dobila pesma zbog koje se fanovi nemačkog giganta uvek vraćaju na spektakl – “Sky and Sand”, pesma iz kultnog filma Berlin Calling.

Usledio je Recondite. Svoj set otpočeo je najnovijim hitom “Hundred1” i najavio mračno melanhlično zavođenje za izlazak sunca na mts Dance Areni koji se pokazao kao izuzetno interesantan kontrast. 

Za kraj prvog dana, perfekcionista za gramofonima Marko Nastić postarao se da publika jutro dočeka sa osmehom na licu i joše jednom pokaže zašto je toliko godina bio jedan od neosporivih simbola mts Dance Arene. 

Dance Arena House All-Stars

Nakon što je prošle godine Solomun razneo preko 20.000 ljudi, ovog puta se vraća na vrhuncu svoje karijere uz trenutnog vladara svetske elektronske scene Dixona. Pored dvojice house velikana stižu još i afrički producent Black Coffee i britanski vođa novog talasa Jamie Jones, dok će domaću podršku pružiti Last95, Akioki i Blacksoul presents PEZNT koji će nastupiti u okviru ovogodišnjeg specijalnog izdanja House All-Stars na EXIT Dance Areni.