EXIT 2.0: Sva pitanja i odgovori na jednom mestu

20. aprila 2021. — Autor: EXIT

Poslednje ažurirano: 20.04.2021.

EXIT tim će pažljivo pratiti trenutnu situaciju u vezi s pandemijom, imajući na umu sigurnost i zdravlje svih posetilaca, izvođača i članova tima u svakom trenutku, što je najvažnije. Događaj će biti organizovan u bliskoj saradnji s nacionalnim Kriznim štabom za suzbijanje pandemije, u skladu sa svim zdravstvenim i zakonskim smernicama. Takođe, u direktnom smo kontaktu s vodećim epidemiolozima u zemlji, kako bismo ostali u toku s dešavanjima.

EXIT je prošao kroz mnoge uspone i padove tokom proteklih 20 godina i uvek uspevao da pruži prave odgovore, zahvaljujući fleksibilnom pristupu. COVID-19 je najveći izazov naše novije istorije, ali kao i uvek, naš cilj je da prevagnemo i pošaljemo pozitivnu poruku nade svim našim kolegama, prijateljima, ostalim svetskim festivalima i, što je najvažnije, našim fanovima! A najpozitivnija poruka koju možemo poslati je prilično jednostavna – EXIT će se održati ove godine!

Datumi
Više smo nego sigurni u trenutne datume, te će se festival održati od 8. do 11. jula 2021. U malo verovatnom slučaju odlaganja događaja zbog iznenadne promene situacije s koronavirusom širom Evrope, daćemo vam više mogućnosti.

Zdravstvene i bezbednosne mere na festivalu
Aktivno pratimo situaciju i iskoristićemo najbolja rešenja kako bismo ulazak učinili jednostavnim i sigurnim. Radimo na nekoliko scenarija, jer se situacija neprestano menja, te ćemo iskoristiti najbolji i najrealniji u tom trenutku. Budi siguran/a da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da budeš srećan/a i bezbedan/a!

COVID testovi za prelazak granice
U ovom momentu za ulazak u Srbiju potreban je negativan PCR test (ne stariji od 48 sati), ili potvrda o vakcinaciji. U slučaju da tvoja zemlja zahteva test (PCR ili brzi) za povratak kući nakon događaja, pružićemo ti informacije o tome kako to možeš učiniti na najjednostavniji i najjeftiniji način. Molimo te da takođe proveriš informacije o putovanju koje pruža tvoja zemlja. Takođe te molimo da pratiš ovu COVID info stranicu za sve novosti.

Ulaznica
Tvoja karta će ostati važeća čak i u malo verovatnom slučaju da moramo da promenimo datum održavanja festivala. U slučaju da ti novi datum iz bilo kog razloga nije prihvatljiv, možeš odabrati jednu od sledećih opcija:

a) Zadržavanje ulaznice za 2022. godinu
b) Povrat novca (odlučuje se od slučaja do slučaja)

Ponavljamo, veoma smo sigurni u trenutne datume, pa će se, ukoliko se ne dogode dramatične promene epidemiološke situacije, festival održati između 8. i 11. jula 2021, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Ako imaš dodatnih pitanja, pročitaj detaljno sekciju sa često postavljanim pitanjima i odgovorima ispod.

KAPACITET
MERE ZAŠTITE
ULAZNICE
SMEŠTAJ

KAPACITET

Da li će raditi sve bine?
Da, trenutno je u planu da festival bude održan sa svim binama.

Da li će na festivalu biti uobičajen broj posetilaca?
Još nije sasvim jasno da li će biti ograničenja u kapacitetu festivala, jer će se o tome odlučivati u narednih nekoliko nedelja, u okviru državnih mera. Ukoliko dođe do bilo kakvih promena, ponašaćemo se u skladu sa novonastalom situacijom, uvek vodeći računa da zaštitimo posetioce, izvođače i osoblje festivala. Sve najnovije informacije biće dostupne na ovoj stranici.

MERE ZAŠTITE

Koje mere zaštite će biti sprovedene na festivalu?
Na prvom mestu su zdravlje i sigurnost posetilaca, izvođača, kao i svih članova festivalskog tima. Sve mere predostrožnosti biće sprovedene u skladu sa zvaničnim merama Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja, sa kojima ćemo blisko sarađivati i osigurati da svi posetioci budu što bezbedniji. Pod ovim podrazumevamo odgovarajući broj sanitarnih stanica, ekipe hitne pomoći, kao i posebne izolacione prostore u slučaju da bilo ko od posetilaca pokaže bilo kakve simptome bolesti.

Da li postoje posebne mere za posetioce koji na festival dolaze iz inostranstva?
U ovom trenutku za ulazak u Srbiju potreban je negativan PCR test (ne stariji od 48 sati) ili potvrda o vakcinaciji. U slučaju da tvoja zemlja zahteva test (PCR ili brzi) za povratak kući nakon događaja, pružićemo ti informacije o tome kako to možeš učiniti na najjednostavniji i najjeftiniji način. Molimo te da pratiš ovu COVID info stranicu za sve novosti.

Za dobijanje trenutnih i relevantnih informacija u vezi sa svim merama u slučaju putovanja, kontaktiraj nadležne institucije u svojoj zemlji.

ULAZNICE

Šta ako sam već kupio/la ulaznicu za EXIT 2020?
Sve ulaznice za EXIT 2020 automatski važe za festival 2021. godinu (osim ako su vraćene).

U slučaju da događaj bude odložen i ne budem mogao/la da prisustvujem, kako da zatražim povrat novca?
Povrat nominalne vrednosti ulaznice možeš zatražiti direktno od prodavca od kojeg si kupio/la kartu. Imaj na umu da zahteve za povrat novca prihvatamo samo uz odgovarajuće obrazloženje. Sve informacije o postupku povrata novca biće objavljene naknadno.

Da li ću dobiti potpun povrat novca?
Biće ti vraćen nominalni iznos ulaznice (ne uključuje naknadu za rezervaciju).

Šta ako festival ne bude odložen, ali ne smem da uđem u Srbiju ili ne mogu da putujem iz svoje zemlje iz epidemioloških razloga?
Ako se to dogodi, tvoja ulaznica će važiti za EXIT festival 2022. godine, ali povrat novca neće biti dostupan. Molimo te da proveriš ove informacije kada se približi održavanje festivala da bi saznao/la kako da prebaciš svoju ulaznicu za 2022. godinu.

Mogu li da prodam svoju ulaznicu?
Preprodaja bilo koje ulaznice kupljene putem naše veb stranice je zabranjena, samo imenovani vlasnik karte može da je iskoristi. Ulaznica pronađena kod bilo koga osim imenovanog vlasnika postaje nevažeća bez mogućnosti povrata novca.

Ulaznicu sam osvojio/la kao nagradu na takmičenju. Šta da radim?
Ako si ulaznicu dobio/la na takmičenju ili nekom drugom događaju, nemaš pravo na povrat novca, ali ulaznicu možeš promeniti u ulaznicu za 2022. godinu.

SMEŠTAJ

Šta ako želim da promenim smeštaj koji sam rezervisao/la putem turističke usluge EXIT Trip?
Rezervacija se može promeniti u zavisnosti od mogućnosti i dostupnosti određene usluge. Za sve promene smeštaja rezervisanog preko turističke usluge EXIT Trip, pošalji mejl na [email protected]. Njihov korisnički servis će se potruditi da reši tvoj problem.

Rezervisao/la sam smeštaj i/ili putujem privatno, ali moram da promenim rezervaciju, šta da radim?
Nažalost, ovo je van našeg domašaja, ali savetujemo ti da stupiš u kontakt sa kompanijom/hotelom u kojem je rezervacija izvršena, da vidiš kakve su ti mogućnosti.

Ako sam prošle godine kupio/la festivalski paket (EXIT ulaznica + smeštaj), mogu li da iskoristim svoju EXIT ulaznicu ove godine, a da refundiram ili zamenim rezervisani smeštaj putem turističke usluge EXIT Trip?
Dobra vest je da ne moraš ništa da radiš da bio/la deo ovogodišnjeg festivala. Svi paketi automatski važe za ovogodišnji festival. Za sve promene smeštaja rezervisanog preko turističke usluge EXIT Trip pošalji mejl na [email protected]. Njihov korisnički servis će se potruditi da reši tvoj problem.

Da li će biti EXIT kampa ove godine?
Da, trenutno je u planu da kamp radi punim kapacitetom – poštujući sve bezbednosne mere.

Koji sanitarni objekti će biti dostupni u kampu? Da li će biti više tuševa, toaleta?
Zdravlje i sigurnost gostiju kampa su na prvom mestu. Sve mere predostrožnosti biće sprovedene u skladu sa zvaničnim merama Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja, sa kojima ćemo blisko sarađivati i obezbediti da svi gosti kampa budu što sigurniji, uz mogućnost upotrebe odgovarajućeg broja sanitarnih objekata.