5 festivala – 5 neverovatnih lokacija – 5 država!

Nakon najobimnije godine u svojoj istoriji, u 2018. EXIT je spremio još veći festivalski poduhvat! Festivalska porodica sad broji pet članova u isto toliko zemalja regiona, u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji, Hrvatskoj i Srbiji!

EXIT Leto ljubavi 2017 svet je podsetilo na temeljne vrednosti leta 1967. kada je nastao revolucionarni humanistički “hipi” pokret koji je zauvek promenio svet, dok je u godini svog “punoletstva” EXIT proslavio jedno od najvećih tadašnjih dostignuća, a to je iznad svega – lična sloboda.

EXIT je jedan od retkih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od svog osnivanja ima snažnu društvenu misiju, a EXIT Freedom je globalni poziv na slobodu od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama u kojima se danas nalazi naša civilizacija.

EXIT Freedom festivali

Festival 84

15-18. mart 2018. - Jahorina, Bosna i Hercegovina

Prva stanica epske festivalske godine bio je novi Festival 84 na Jahorini! Spektakl u snežnom okruženju spojio je festivalski “vajb” i ekstremne sportove u vrhunski program, čime je region konačno dobio zimski festival kao koncept koji je već godinama unazad popularan u Evropi.

Od 15. do 18. marta, Olimpijski centar Jahorina bio je epicentar zabave za sve festivalske fanove koji su uživali u četiri dana programa. Tako je prvog dana održano otvaranje festivala, naredna dva dana festival je bio otvoren u punom kapacitetu i u toku dana na ski stazi i tokom noći na više lokacija, a poslednji dan bio je rezervisan za završnu žurku.

Sea Star Festival

24-27. maj 2018. - Stella Maris, Umag, Hrvatska

Best Nominee

Nakon opčinjavajuće planinske atmosfere i kraće pauze, na redu je odlazak na istarske obale na drugi Sea Star festival u Umagu od 24. do 27. maja! Posle izrazito uspešnog premijernog izdanja, hotspot ovog proleća ponovo je bila laguna Stella Maris u kojoj se festival održava.

Sea Star nestrpljivo je iščekivan, kako zbog programa krcatog vrhunskim imenima svetske i regionalne muzičke scene, tako i zbog kristalno plavog mora, nezaboravnog provoda sa društvom i uskih primorskih ulica starog grada! Sea Star Festival dobitnik je nagrade Ambasador za najbolji novi festival, a u istoj kategoriji je izabran među deset najboljih novih festivala na Evropskim festivalskim nagradama!

Revolution

31. maj-2. jun - Temišvar, Rumunija

Best Nominee

EXIT Freedom karavan stigao je i u Rumuniju, u okviru magične atmosfere Revolution festivala na kojem se hiljade posetilaca provodilo uz sjajni muzički program i uživalo uz veliki broj kreativnih dnevnih radionica i umetničkih instalacija koji “okupiraju” festival i opčinjavaju sve prisutne. Revolution je na Evropskim festivalskim nagradama izabran u 10 najboljih malih festivala u Evropi.

EXIT Festival

12-15. jul 2018. - Novi Sad, Srbija

Best Award

Kao i prethodnih 17 izdanja, EXIT festival na svetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi bio je mesto muzičkog hodočašća za posetioce iz preko sedamdeset zemalja širom sveta! Festival koji je već godinama unazad pri vrhu svih lista najboljih evropskih, ali i svetskih muzičkih hepeninga i ovaj put je posetioce bacio u trans nastupima vrhunskih hitmejkera i veterana muzičke scene na glavnoj bini, izlascima sunca na kolosalnoj mts Dance areni i više nego raznovrsnim muzičkim programom na preko 40 različitih muzičkih bina i zona širom Tvrđave.

EXIT je ove godine osvojio nagradu za “Najbolji veliki festival” na “Evropskim festivalskim nagradama” održanim u Groningenu, Holandija, titulu koju je već poneo 2014. godine. Glasovima publike EXIT je devet godina zaredom izabran u 10 najboljih festivala Evrope u glavnoj kategoriji za “Najbolji veliki festival”, a ove godine dobio je još dva velika priznanja od strane stručnog žirija u vidu nominacija za specijalne kategorije: “Take a Stand!”, nagradu za društveno angažovano delovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope!

Sea Dance Festival

30. avgust-1. septembar 2018. - Buljarica, Budva, Crna Gora

Best Award

Poslednje poglavlje EXIT Freedom završava se na Sea Dance festivalu, na novoj lokaciji, plaži Buljarica u Budvi! Plaža Buljarica, dugačka više od 2km i smeštena na svega pola sata vožnje od budvanskog Starog grada, predstavlja istinski biser netaknute prirode jadranske obale. Peščana i šljunkovita obala obgrljena je pojasom borove i listopadne guste šume i tri stotine godina starim maslinjakom, što čini ovu crnogorsku plažu pravom zelenom oazom.

Na dodeli Evropskih festivalskih nagrada za 2014. godinu, Sea Dance je proglašen za pobednika u kategoriji najboljih evropskih festivala do 40.000 posetilaca, čime se festival pridružio Exitu koji je osvojio glavnu nagradu za Najbolji evropski festival za 2013. godinu i svake je godine među finalistima u glavnoj kategoriji najboljih evropskih festivala!

EXIT Freedom FAQ

Gde mogu da kupim ulaznice i koliko koštaju?

Sve informacije o ulaznicama dostupne su na ovom linku.

Gde mogu da pronađem informacije o turističkim paketima?

Sve informacije o turističkim paketima dostupne su na ovom linku.

Za sva druga važna pitanja i odgovore, ali i po koji vic ili recept za tortu, piši nam na [email protected].