Exit – nije sve u muzici ima nešto i u frizurama i crtanju po telu

10. jula 2016. — Autor: EXIT

Mnogo različitih stvari i detalja bilo je neophodno uklopiti u jednu celinu da bi Exit bio ono što zaista jeste – magija za pamćenje, a deo tog „exitmagičnog“ kolaža je i improvizovani frizerski salon, šmikernica i „radionica“ za crtanje po telu, odnosno bodi art, što svedoči da na Exitu nije sve u muzici..

Kao i predhodnih godina na platou kod semafora na Petrovaradinskoj tvrđavi postavljeni su štandovi, odnosno šatori različitih kompanija koji posetiocima Exit festivala potpuno besplatno nude različite sadržaje, tako je  i Kompanija „Aleksandar cosmetics“ iz Novog Sada već postala stalni deo cele Exit priče sa svojim frizerskim, šminkerskim i bodi art salonom.

Da je pomenuta kompanija postala prepoznatljiva kod posetilaca Exit festivala svedoči i činjenica da se svakog festivalskog dana već od otvaranja kapija Exita pred pomenutim inprovizovanim salonom stvori velika gužva jer brojni „exitaši“ žele da dobiju novu frizuru, šminku, ili zanimljiv „ornament“ po licu ili telu koji će im ucrtati obučeni i provereni majstori bodi arta.

Po rečima vlasnice „Aleksandar cosmeticsa“ Lele Lazičić – Kapičić, devojke najviše traže mejkap, frizure i crtanje po telu, ali ima i muškaraca koji koriste neku od pomenutih usluga.

„Na stejdžu trenutno imamo dva frizera, četvero šminkera i sedmoro ljudi koji rade crtanje po telu, a može se videti da svi oni imaju pune ruke posla jer je naš stejdž izuzetno dobro posećen“ rekla je Lazičić – Kapičić Tanjugu dodajući da je iz godine u godinu „frizerski stejdž“ sve posećeniji.

Ona je kazala da je „Aleksandar cosmetics“ prošle godine na Exitu imao frizera iz Italije, tačnije iz Milana, koji je ove godine, kako je rekla, iz opravdanih razloga sprečen da svoje umeće pokaže posetiocima Exita.

Lazičić – Kapičić je napomenula da tim njene kompanije svake godine nastupa na Exitu, a da je ona lično ove godine prvi put na Exitu, jer predhodnih godina je bila na sajmu u Las Vegasu čiji termin se poklapa sa terminom Exita, i da je oduševljena atmosferom na festivalu i svim drugim što prati zvanično najbolji muzički festival u Evropi.

„Za crtanje ovih cvetova koristimo boje koje se upotrebljavaju za bodi art, odnosno za iscrtavanje po telu i licu. One traju celu noć, a skidaju se vodom ili nekim mlekom za telo“, kaže devojka po imenu Helena koja je jednoj gošći iscrtavala zanimljivo ukrašen cvet na ruci.

Helena je rekla Tanjugu da je po struci dizajner i da je samo tokom prve večeri Exita iscrtala više od 30 devojaka koje su najčešće tražile iscrtavanje po licu i rukama.

„Devojke najčešće traže da im se isrtaju neki cvetići ili zvezdice i kod njih je u trendu iscrtavanje pomenutom kanom i neon bojama koje su hit ovog leta, dok momci traže da im se iscrta celo lice u obliku džokera ili kosturske glave“, istakla je Helena.

Devojka kojoj je Helena iscrtala tetovažu na ruci predstavila se kao Jovana i rekla je Tanjugu da je videla mnogo devojaka na Exitu da su iscrtane po licu i telu, te da joj se to jako dopalo i da je odlučila da i sama to da proba.