6 festivala – 6 neverovatnih lokacija – 5 država!

Nakon najobimnije godine u svojoj istoriji, EXIT je za 2019. godinu spremio još veći festivalski poduhvat! EXIT Tribe 2019 brojaće šest događaja na šest različitih lokacija, u pet zemalja u regionu: Festival 84 u martu, Sea Star festival od 24. do 25. maja, Revolution festival u junu, EXIT festival od 4. do 7. jula, Sea Dance festival u avgustu i No Sleep festival u novembru!

Kako je EXIT jedan od retkih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od svog osnivanja ima snažnu društvenu misiju, EXIT Freedom 2018 je u godini svog „punoletstva“ poslao globalni poziv na slobodu od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama u kojima se danas nalazi naša civilizacija. Ovaj poduhvat je okupio preko 355.000 ljudi u pet zemalja!

Sledeći korak u EXIT misiji jeste EXIT Tribe 2019, novi festivalski poduhvat u kojem će svi ljubitelji muzike, uticajni pojedinci iz celog sveta, umetnici, sportisti, javne ličnosti, brojni pokreti i organizacije biti pozvani na ujedinjenje sa jasnim ciljem – zaštiti planetu i celokupan život na njoj!

EXIT TRIBE FESTIVALI

EXIT Freedom festivali

Festival 84

Mart 2019. (TBA) - Jahorina, Bosna i Hercegovina

Best Nominee
Festival 84

Prva stanica epske festivalske 2019. godine jeste Festival 84 na Jahorini! Spektakl u snežnom okruženju i ovaj put spojiće festivalsku atmosferu i ekstremne sportove u vrhunski program, a olimpijski duh povezaće sve posetioce, podsećajući prisutne na Olimpijske igre, po kojima je Festival 84 i dobio ime.

Tokom premijernog izdanja 2018. godine, Olimpijski centar Jahorina bio je epicentar zabave za više od 20.000 ljubitelja festivala iz oko 20 svetskih zemalja, koji su uživali u četiri dana programa. Spoj tri festivalske lokacije na snežnim stazama na Jahorini, zajedno sa dve zatvorene bine, uz brojne svetske i regionalne muzičke zvezde, svrstale su Festival 84, već nakon premijernog izdanja, u red najmasovnijih zimskih festivala na svetu.

Sea Star Festival

24-25. maj 2019. - Stella Maris, Umag, Hrvatska

Best Nominee
Sea Star Festival

Nakon opčinjavajuće planinske atmosfere i kraće pauze, na redu je otvaranje nove morske sezone i odlazak na istarske obale na treći Sea Star festival u Umagu u maju! Posle dva izrazito uspešna festivalska izdanja, omiljena destinacija za najbolji uvod u leto ponovo će biti laguna Stella Maris u kojoj se festival održava.

Sea Star se nestrpljivo iščekuje, kako zbog programa krcatog vrhunskim imenima svetske i regionalne muzičke scene, tako i zbog kristalno plavog mora, nezaboravnog provoda sa društvom i uskih primorskih ulica starog grada! Sea Star festival do sad je ugostio neke od najvećih svetskih muzičkih zvezda, kao što su The Prodigy, Paul Kalkbrenner, Fatboy Slim, Dimitri Vegas & Like Mike, Hurts, Robin Schulz, Paul Van Dyk, a ubrzo će biti objavljeni i prvi izvođači za 2019!

R:EVOL:UTION Festival

Maj/Jun 2019. (TBA) - Temišvar, Rumunija

Best Nominee
R:EVOL:UTION Festival

EXIT Tribe karavan stiže i u Rumuniju, a u okviru magične atmosfere R:EVOL:UTION festivala prethodne godine preko 25.000 posetilaca se provodilo uz Gogol Bordello, Dub FX, Wilkinson, Filatov & Karas , Nicole Moudaber, Raresh, Marko Nastić, Ion Ludwig (live), Herodot i brojne druge. R:EVOL:UTION je smešten u bajkovitom Muzeju sela u Temišvaru, a jedinstveni park prelepe prirode se na 72 sata pretvara u zonu neprekidne zabave protkane umetnošću, zabavnim radionicama i sportskim aktivnostima, dnevnim zabavama i mnogim drugim avanturama na više od 10 festivalskih bina i zona.

EXIT Festival

4-7. Jul 2019. - Novi Sad, Srbija

Best Award
EXIT Festival

Kao i prethodnih 18 izdanja, EXIT festival na svetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi i ovaj put će biti mesto muzičkog hodočašća za posetioce iz preko devedeset zemalja širom sveta! Festival koji je već godinama unazad pri vrhu svih lista najboljih evropskih, ali i svetskih muzičkih događaja i u 2019. dovodi vrhunske hitmejkere i veterane muzičke scene na glavnu binu, najveća svetska elektronska imena na kolosalnu mts Dance arenu, uz više nego raznovrsan muzički program na preko 40 različitih bina i zona širom Tvrđave.

EXIT je 2018. osvojio nagradu za “Najbolji veliki festival” na “Evropskim festivalskim nagradama”, što je titula koju je već poneo 2014. godine. Festivali u organizaciji EXIT tima na Evropskim festivalskim nagradama 2018. nominovani su u rekordnih osam kategorija.

Sea Dance Festival

Avgust 2019. (TBA) - Buljarica, Budva, Crna Gora

Best Award
Sea Dance Festival

Drugo po redu morsko poglavlje EXIT Tribe poduhvata biće održano na Sea Dance festivalu, na plaži Buljarica u Budvi! Plaža Buljarica, dugačka više od 2km i smeštena na svega pola sata vožnje od budvanskog Starog grada, predstavlja istinski biser netaknute prirode jadranske obale. Peščana i šljunkovita obala obgrljena je pojasom borove i listopadne guste šume i tri stotine godina starim maslinjakom, što čini ovu crnogorsku plažu pravom zelenom oazom.

Na dodeli Evropskih festivalskih nagrada za 2014. godinu, Sea Dance je proglašen za pobednika u kategoriji najboljih evropskih festivala do 40.000 posetilaca, čime se festival pridružio Exitu, koji je osvojio glavnu nagradu za Najbolji evropski festival za 2013. godinu i svake je godine među finalistima u glavnoj kategoriji najboljih evropskih festivala.

No Sleep Festival

Novembar 2019. (TBA) - Beograd, Srbija

No Sleep Festival

Najmlađi član EXIT festivalske porodice i poslednje poglavlje EXIT Tribe 2019, drugi No Sleep Festival tokom besanog vikenda u Beogradu predstaviće vodeće izvođače svetske elektronske muzike, ali i nadolazeće zvezde uz podršku aktera regionalne i domaće scene. No Sleep Festival održava se na više od deset lokacija, dok je centralni program smešten u industrijsko okruženje Luke Beograd i njen Novi Hangar na samoj obali Dunava. Premijerno izdanje festivala održano je od 15. do 18. novembra 2018. godine, a više od 25.000 posetilaca iz preko 30 zemalja uživalo je u nastupima zvezda kao što su Fatboy Slim, Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge, DJ Tennis, Marcel Fengler, Francois X, Dax J, I Hate Models,  Randomer i brojne druge.

No Sleep Festival ima i prateće programe kao što su dnevne žurke, after-partiji, muzička konferencija sa panel diskusijama o nekim od najaktuelnijih tema na svetskoj i domaćoj elektronskoj sceni.

EXIT Tribe FAQ

Gde mogu da kupim ulaznice i koliko koštaju?

Sve informacije o ulaznicama dostupne su na ovom linku.

Gde mogu da pronađem informacije o turističkim paketima?

Sve informacije o turističkim paketima dostupne su na ovom linku.

Za sva druga važna pitanja i odgovore, ali i po koji vic ili recept za tortu, piši nam na [email protected].