5 festivala
5 neverovatnih lokacija
4 države!

EXIT Tribe 2019 brojaće pet događaja na pet različitih lokacija, u četiri zemlje u regionu: Sea Star festival od 24. do 25. maja, EXIT festival od 4. do 7. jula, Revolution festival od 8. do 10. avgusta, Sea Dance festival od 30. avgusta do 1. septembra i No Sleep festival od 8. do 9. novembra!

Kako je EXIT jedan od retkih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od svog osnivanja ima snažnu društvenu misiju, EXIT Freedom 2018 je u godini svog „punoletstva“ poslao globalni poziv na slobodu od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama u kojima se danas nalazi naša civilizacija. Ovaj poduhvat je okupio preko 355.000 ljudi u pet zemalja!

Sledeći korak u EXIT misiji bio je EXIT Tribe 2019, novi festivalski poduhvat u kojem su svi ljubitelji muzike, uticajni pojedinci iz celog sveta, umetnici, sportisti, javne ličnosti, brojni pokreti i organizacije pozvani na ujedinjenje sa jasnim ciljem – zaštiti planetu i celokupan život na njoj!

EXIT TRIBE FESTIVALI

EXIT Freedom festivali

Sea Star Festival

24-25. maj - Stella Maris, Umag, Hrvatska

Best Nominee

Otvaranje morske sezone počelo je odlaskom na istarske obale i treći Sea Star festival u Umagu u maju! Posle dva izrazito uspešna festivalska izdanja, omiljena destinacija za najbolji uvod u leto ponovo je bila laguna Stella Maris u kojoj se festival održava.

Sea Star se nestrpljivo iščekivao, kako zbog programa krcatog vrhunskim imenima svetske i regionalne muzičke scene, tako i zbog kristalno plavog mora, nezaboravnog provoda sa društvom i uskih primorskih ulica starog grada! Sea Star festival ove godine ugostio je svetske zvezde kao što su Wu-Tang Clan, Sven Väth, Nina Kraviz, Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano i IAMDDB, ali i regionalna imena među kojima su Marko Nastić, Bajaga i Instruktori, Nola, Vojko V, Krankšvester, High 5, Fox i mnogi drugi!

EXIT Festival

4-7. Jul - Novi Sad, Srbija

Best Award

Kao i prethodnih 18 izdanja, EXIT festival na svetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi i ovaj put je bio mesto muzičkog hodočašća za posetioce iz preko devedeset zemalja širom sveta! Festival koji je već godinama unazad pri vrhu svih lista najboljih evropskih, ali i svetskih muzičkih događaja i u 2019. doveo je vrhunske hitmejkere i veterane muzičke scene na glavnu binu, kao što su The Cure, Skepta, The Chainsmokers, Greta Van Fleet, Chase & Status RTRN II Jungle, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Desiigner, Tom Walker i mnogi drugi, najveća svetska elektronska imena na kolosalnu mts Dance arenu među kojima su Carl Cox, Solomun, Jeff Mills, Tale Of Us, Amelie Lens, Maceo Plex, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Peggy Gou i drugi, uz više nego raznovrstan muzički program na preko 40 različitih bina i zona širom Tvrđave.

EXIT je 2018. osvojio nagradu za “Najbolji veliki festival” na “Evropskim festivalskim nagradama”, što je titula koju je već poneo 2014. godine. Festivali u organizaciji EXIT tima na Evropskim festivalskim nagradama 2018. nominovani su u rekordnih osam kategorija.

R:EVOL:UTION Festival

8-10. avgust - Temišvar, Rumunija

Best Nominee

EXIT Tribe karavan stiže i u Rumuniju, a u okviru magične atmosfere R:EVOL:UTION festivala prethodne godine preko 25.000 posetilaca se provodilo uz Gogol Bordello, Dub FX, Wilkinson, Filatov & Karas , Nicole Moudaber, Raresh, Marko Nastić, Ion Ludwig (live), Herodot i brojne druge. R:EVOL:UTION je smešten u bajkovitom Muzeju sela u Temišvaru, a jedinstveni park prelepe prirode se na 72 sata pretvara u zonu neprekidne zabave protkane umetnošću, zabavnim radionicama i sportskim aktivnostima, dnevnim zabavama i mnogim drugim avanturama na više od 10 festivalskih bina i zona.

Sea Dance Festival

30. avgust-1. septembar - Buljarica, Budva, Crna Gora

Best Award

Drugo po redu morsko poglavlje EXIT Tribe poduhvata biće održano na Sea Dance festivalu, na plaži Buljarica u Budvi! Plaža Buljarica, dugačka više od 2km i smeštena na svega pola sata vožnje od budvanskog Starog grada, predstavlja istinski biser netaknute prirode jadranske obale. Peščana i šljunkovita obala obgrljena je pojasom borove i listopadne guste šume i tri stotine godina starim maslinjakom, što čini ovu crnogorsku plažu pravom zelenom oazom. Ove godine, program čine planetarni hitmejkeri David Guetta, Sven Väth, Richie Hawtin, Robin Schulz, Ofenbach i Disciples, tehno superzvezde Helena Hauff, Recondite Live, Gaiser i Eelke Kleijn, kao i regionalne zvezde Tijana T, Marko Nastić, Darko Rundek & Ekipa, Senidah, Surreal, Fox, Kuku$, Hazze i Bekfleš, uz mnoge druge!

Na dodeli Evropskih festivalskih nagrada za 2014. godinu, Sea Dance je proglašen za pobednika u kategoriji najboljih evropskih festivala do 40.000 posetilaca, čime se festival pridružio Exitu, koji je osvojio glavnu nagradu za Najbolji evropski festival za 2013. godinu i svake je godine među finalistima u glavnoj kategoriji najboljih evropskih festivala.

No Sleep Festival

8-9. novembar - Beograd, Srbija

Najmlađi član EXIT festivalske porodice i poslednje poglavlje EXIT Tribe 2019, drugi No Sleep Festival tokom besanog vikenda u Beogradu predstaviće vodeće izvođače svetske elektronske muzike, ali i nadolazeće zvezde uz podršku aktera regionalne i domaće scene. No Sleep Festival održava se na više od deset lokacija, dok je centralni program smešten u industrijsko okruženje Luke Beograd i njen Novi Hangar na samoj obali Dunava. Premijerno izdanje festivala održano je od 15. do 18. novembra 2018. godine, a više od 25.000 posetilaca iz preko 30 zemalja uživalo je u nastupima zvezda kao što su Fatboy Slim, Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge, DJ Tennis, Marcel Fengler, Francois X, Dax J, I Hate Models, Randomer i brojne druge.

No Sleep Festival ima i prateće programe kao što su dnevne žurke, after-partiji, muzička konferencija sa panel diskusijama o nekim od najaktuelnijih tema na svetskoj i domaćoj elektronskoj sceni.

Za sva druga važna pitanja i odgovore, ali i po koji vic ili recept za tortu, piši nam na [email protected].