Gde ste sve čuli muziku Džordža Klintona, a da niste ni znali!

7. jula 2016. — Autor: EXIT

Džordž Klinton je na toliko načina uticao na savremenu kulturu, da često toga nismo ni svesni. Čuveni muzičar je pored više od 20 albuma radio muziku i za više od 147 filmova, serija i video igara, a evo i najpoznatijih.

Film sa Dženifer Aniston i Džulijom Roberts “Mother’s Day” prikazivan je i kod nas, a muziku je radio upravo Klinton, kao i jednu od numera za satiričnu zombi seriju “Ash vs Evil Dead” i čuveni serijal “Entourage”.

Klinton je bio pozvan i kao jedan od kompozitora i tekstopisaca da radi na animiranom filmu “Happy Feet”, ali i na filmu “Moneyball” sa Bredom Pitom. Za ovo ostvarenje koje je bilo nominovano za Oskara, Klinton je pozajmio numeru “Give Up The Funk”, koja je bila u seriji “Glee”.

Radio je još i na filmovima “The Crow”, “Charlie’s Angels”, “Bad Boys” i mnogim drugim.

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili The Prodigy, Skrillex, Ellie GouldingDavid Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament-Funkadelic, BastilleStereo MC’cThe Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, StormzyRobin SchulzLost FrequenciesSolomunMarco Carola, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Andy CMaceo Plex, Black Coffee, Banco de Gaia, Cock Sparrer, Paradise Lost, klubovi Nitsa, Tresor, Concrete Grelle Forelle, te brojni drugi.