Mitesers okupili fanove punk/HC scene

8. jula 2016. — Autor: EXIT

Ponovno okupljanje Mitesersa obradovalo je fanove punk/hc scene, što je pokazala i publika na Explosive stage-u. U postavi u kojoj su snimili svoj jedini album „Na rubu propasti“, taj bend zagrejao je publiku, koja se sigurno vratila na Explosive da posluša i punk bend Anti-flag, koji je nastupio dva sata posle.

Nakon prve pesme, pevač benda se oglasio rečima „Ko nas poznaje, nek priđe malo napred“, što je publika rado prihvatila. Već na samom početku koncerta fanovi su napravili šutku, ali i su i pokazali da su dobri poznavaoci tog novosadskog benda, uzvikujući reči svake pesme. Kao i na svakom pank koncertu, publiku je uhvatila euforija, pa je i piva bilo svuda.

Majice su letele i sa bine, i na binu, a oni koji su imali sreće, uhvatili su jednu sa logom Mitesersa. Na kratko, na binu se popeo njihov kolega iz benda Fast as we go far i pevao sa njima.

Uprkos tome što se basisti benda pred kraj koncerta pokidala žica, nastavili su da prže, kako ne bi uskratili publiku za još dve pesme koje su im preostale. Za kraj ostavili su  pesmu „Drago kamenje“, pa je Exlosive Stage odzvanjao rečima  „Ti znaš da za nas previše nikad nije bilo dovoljno“ i  „Daj da kidamo kamenje“. Mitesersi su napravili samo uvod u odličan pank repertoar koji nas očekuje na Exitu, a publika je pokazala da je pank i dalje živ!