Na leto u Istru: Sezonski poslovi za mlade iz Srbije

12. aprila 2018. — Autor: EXIT

Jedna od najboljih turističkih kompanija u Istri „Plava Laguna“, koja je ujedno i domaćin EXIT timu u Umagu u vezi sa organizacijom festivala Sea Star, pokrenula je veliki konkurs za sezonsko zapošljavanje u svojim objektima. „Plava Laguna“ širom otvara vrata za sve mlade ljude iz Srbije koji bi želeli da postanu deo njihovog tima! Ova kompanija godišnje zapošljava oko 3.000 radnika u svojim destinacijama Poreč i Umag, gde će ove godine od 24. do 27. maja biti održano drugo izdanje Sea Star festivala. Najveći broj upražnjenih mesta namenjen je mladim ljudima koji će biti u svakodnevnom kontaktu sa gostima hotela. Prosečna plata je od 450 do 650 evra, u zavisnosti od radnog mesta, a zaposlenima su obezbeđeni hrana i smeštaj, koji se nalazi na samoj obali, kao i zdravstveno i penziono osiguranje.

„Ako želite da ove sezone radite na obali Jadranskog mora i uživate u jedinstvenom ambijentu čarobne i prelepe Istre, onda je ovo firma za vas, čak i ako ne posedujete kvalifikovanu diplomu. Uslovi zapošljavanja su jedni od najboljih u regionu, ove godine uvećani u proseku 7 posto za sve radnike“, izjavio je Ronald Korotaj, član Uprave Plave Lagune i pozvao sve zainteresovane da se prijave za posao.

Podršku ovoj inicijativi pružila je i organizacija Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope 2019. godine. „Statistika kaže da je u Srbiji preko 100 000 mladih ljudi nezaposleno i da mladi kod nas u svet rada ulaze jako kasno. OPENS smatra da je ovo sjajna prilika za mlade da se za vreme letnje pauze angažuju i steknu iskustvo ili da postojeće obogate za novo. Tema zapošljavanja i potreba za povećanjem zapošljivosti mladih jedna je od najaktuelnijih tema i izazova poslednjih godina, kao i jedan od stubova u našoj aplikaciji“, rekla je Valentina Antić, koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENS-a i dodala da Novi Sad kao Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu podržava ideju „Plave lagune“ da u ovoj letnjoj sezoni pruži priliku mladim ljudima da steknu radno iskustvo.

Profesionalnost „Plave Lagune“ odlikuje se savesnim odnosom ne samo prema turistima, već i prema osobama koje u njihovim objektima rade sezonske poslove. Zaposleni će biti prijavljeni na zdravstveno i penziono osiguranje, biće im pokriveni troškovi prevoza u dolasku i odlasku i imaće jedan slobodan dan u nedelji.

Prijavni formular i više informacija o sezonskom zaposlenju u „Plavoj Laguni“ možete pronaći na Fejsbuk stranici „Posao u Plavoj Laguni“.

close-link