Najvažnije informacije na jednom mestu: Sve o EXIT festivalu 2019

3. jula 2019. — Autor: EXIT

ULAZNICE

Ostao je još vrlo ograničen broj ulaznica za EXIT festival, stoga požuri i nabavi svoje ulaznice pre nego što budu rasprodate! Sve informacije o aktuelnim cenama i dostupnosti ulaznica pronađi ovde.

Podsećamo da je četvorodnevne ulaznice za EXIT potrebno zameniti za festivalske narukvice koje omogućavaju ulazak na festival. Zamenska mesta za četvorodnevne ulaznice rade već od utorka, 2. jula.

Apelujemo na kupce četvorodnevnih ulaznica (regularnih i VIP) da iskoriste ranije otvorena zamenska mesta i da izvrše zamenu svojih ulaznica u utorak, 2. jula ili sredu, 3. jula kako bi izbegli gužvu i redove u četvrtak, 4. jula.

Četvorodnevnu E-ulaznicu je potrebno odštampati na običnom belom papiru A4 formata i pokazati prilikom zamene. E-ulaznica koja nije odštampana nije važeća. Prilikom zamene potrebno je dati na uvid lični dokument radi utvrđivanja državljanstva.

Podesećamo kupce jednodnevnih ulaznica (regularnih, fan pit i VIP) da se one NE MENJAJU za narukvice, već posetioci na festival ulaze tako što kupljenu ulaznicu ili odštampanu jednodnevnu E-ulaznicu donesu na festivalske kapije.

Lokacije i radna vremena zamenskih mesta su:

CENTAR NOVOG SADA (Pozorišni trg, ispred SNP-a)

utorak, 2. jul, od 12 do 22h
sreda, 3. jul, od 12 do 22h
četvrtak, 4. jul, od 12 do 00h

TVRĐAVA (park kod Tvrđave)

utorak, 2. jul, od 10 do 20h
sreda, 3. jul, od 10 do 20h
četvrtak, 4. jul, od 10 do 03h
petak, 5. jul, od 18 do 03h
subota, 6. jul, od 18 do 03h
nedjelja, 7. jul, od 18 do 03h

KAMP NA ŠTRANDU (recepcija kampa, dostupna svima, ne samo kamperima)

utorak, 2. jul, od 17 do 22h
sreda, 3. jul, od 17 do 22h
četvrtak, 4. jul, od 17 do 00h

Festivalska narukvica se stavlja na levu ruku, važi za jednog korisnika i omogućava jedan ulazak svakog festivalskog dana u periodu od 19 do 3 sata posle ponoći.

Festivalsku narukvicu nije dozvoljeno skidati za vreme trajanja festivala, a svaka oštećena ili na bilo koji drugi način očigledno krivotvorena ili kompromitovana festivalska narukvica postaje nevažeća, bez prava zamene. Skidanjem festivalske narukvice sa ruke automatski prestaje njeno važenje.

Prenošenje festivalske narukvice na drugu osobu ili bilo koji oblik njenog nesavesnog korišćenja nisu dozvoljeni i čine narukvicu nevažećom, pri čemu Organizator zadržava neograničeno pravo kontrole i sankcionisanja svakog nesavesnog postupanja ili zloupotrebe prilikom korišćenja festivalske narukvice.

NAPOMENA: Svi koji su prethodno registrovali svoju EXIT ulaznicu i tako stekli pravo na ulaznicu za Sea Dance festival, nakon EXIT festivala moraju sačuvati svoju EXIT narukvicu sa bar kodom. Bez EXIT narukvice sa bar kodom preuzimanje Sea Dance narukvice neće biti moguće.

ULAZI

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 19 časova, a zatvaraju se u 3 sata posle ponoći i nakon tog vremena nije moguće da se uđe na tvrđavu.

Zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, apelujemo na posetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obeleženim i obezbeđenim ulazima, samo uz ulaznicu, festivalsku narukvicu, ili akreditaciju.

U toku jedne večeri možeš ući na festival samo jednom. Ukoliko izađeš, osoblje na ulazu neće biti u mogućnosti da te ponovo pusti unutra.

Prema Zakonu Republike Srbije svako je dužan da sa sobom uvek ima neki od ličnih dokumenata, pa tako i na festivalu.

Pored festivalskog obezbeđenja ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Više informacija o mogućnosti rezervacije stolova i drugim VIP pogodnostima na [email protected].

PROGRAM, SATNICA I MAPA

Program ovogodišnjeg EXIT festivala možeš pogledati ovde.

Detaljna satnica ovogodišnjeg EXIT festivala nalazi se ovde.

Mapu festivala pogledaj u nastavku:

Mapu EXIT kampa pogledaj ispod:

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom Exita biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći, itd. Flajere sa mapom festivala i satnicama možeš pronaći i na info pultovima, kao i kod promotera.

SMEŠTAJ

Postavljen na najlepšoj peščanoj plaži na Dunavu, čuvenom novosadskom kupalištu Štrand i udaljen na svega 20 minuta hoda do festivala, EXIT kamp predstavlja jedinstveno iskustvo o kome svake godine priča na hiljade mladih ljudi iz celog sveta. Druženje sa festivalskim fanovima iz svih krajeva planete, spavanje pod vedrim nebom, celodnevno kupanje i muzika koja ne prestaje, samo su neka od zadovoljstava koje kamp čine nezamenljivim festivalskim iskustvom.

Kamp je ove godine otvoren od 2. do 9. jula, a pored standardne ponude, koja obuhvata mesto u kampu, posetioci mogu da obezbede kampersku opremu, dok su najbrži već zgrabili mesta u luks šatorima za neodoljivo iskustvo glampovanja, glamuroznog kampovanja!

Više informacija o ostalim opcijama smeštaja koje su još uvek dostupne pronađi na ovom linku.

TURISTIČKI INFO

Ovde možeš pročitati:
• informacije o tome kako stići do Novog Sada
• detalje o lokalnom prevozu
• ostale korisne informacije

Najvažnije telefone i adrese možeš pronaći ovde.

EXIT MOBILNA APLIKACIJA

Korisnicima je dostupna verzija EXIT aplikacije za 2019. godinu, koja pruža pristup svim važnim informacijama o izvođačima i njihovim nastupima. Poseti Google Play Store za Android verziju aplikacije ili Apple Store za iOS verziju. Više informacija o samoj aplikaciji pronađi ovde.

Napomena: S obzirom na to da su satnice i program podložni promenama, kako bi u svakom trenutku imao/la najsvežije informacije, važno je da klikneš na opciju Refresh kada se nalaziš u blizini Wi-Fi hotspota, ili preko GPRS/3G.

Ako si iz inostranstva, obrati pažnju na činjenicu da troškovi prenosa podataka u romingu mogu biti izuzetno veliki. Besplatan pristup internetu možeš pronaći u Wi-Fi zonama na festivalu na tvrđavi i u centru Novog Sada.

EXIT KARTICA ZA PLAĆANJE

Kartica za plaćanje (Festival Payment Card) je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za piće, hranu i ostale proizvode na EXIT festivalu. Pri kupovini, dovoljno je prisloniti karticu na dobro obeleženo mesto na aparatu, i iznos pića, hrane ili suvenira će automatski biti umanjen sa kartice!

EXIT kartica za plaćanje biće dostupna na svim top-up mestima na festivalu. Prilikom preuzimanja kartice, potrebno je uplatiti depozit u iznosu od 125 RSD, koji će ti biti vraćen prilikom refundacije novca na završetku festivala.

Svi registrovani korisnici Addiko Mobile Srbija mobilne aplikacije, te korisnici koji dopunjuju svoju festivalsku karticu za plaćanje putem Visa platne kartice, mogu da ostvare popuste 5-15% na cene pića na festivalu, a u ovom slučaju depozit ti neće biti vraćen prilikom refundacije sredstava sa festivalske kartice za plaćanje.

Korisnici Addiko Mobile Srbija mobilne aplikacije – jednostavnim klikom na aplikaciji dobićeš pristup registracionom formularu. Odgovorom na nekoliko kratkih pitanja i potvrdom putem mejla, dobićeš svoj jedinstveni kod koji treba da pokažeš prilikom preuzimanja svoje kartice. Potrebno je do 24h od aktivacije kartice na uplatnom (top-up) mestu do početka obračunavanja popusta.

Korisici Addiko banke koji imaju e-banking opciju pritiskom na baner na aplikaciji mogu da se prijave za 5-15% popusta na cene pića na festivalu.

Korisnici Visa platne kartice – Ukoliko svoju festivalsku karticu za plaćanje dopuniš svojom Visa platnom karticom na top-up mestima na festivalu, automatski stičeš pravo da ostvaruješ 5-15% popusta na plaćanje pića na festivalu*.

*Napomena: Ovaj popust ne važi za specijalne akcije.

Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa „refundacija“ / „refund“).Neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu ili u kampu, pošto naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć.

*Napomena: Korisnici koji su tokom festivala stekli pravo da ostvare popuste 5-15% za plaćanje pića na festivalu nemaju pravo povraćaja depozita.

Sve informacije o EXIT kartici za plaćanje možeš pronaći ovde.

FOODLAND

EXIT će i ove godine posetiocima obezbediti izuzetno široku ponudu hrane, na čak četiri lokacije na kojima će se nalaziti objekti festivalskog Foodlanda.

Na centralnom Foodlandu, smeštenom nasuprot glavnog ulaza na festival, posetioci će moći da kupe peciva, kobasice, viršle, pomfrit, sendviče, palačinke, pice, paste, roštilj, kinesku hranu, kafu, „corn dog“, girice, pomfrit i tornado krompir.

Na Foodlandu ispred zgrade Akademije umetnosti biće dostupni roštilj, pice, sendviči, palačinke, hot-dog, burgeri, kobasice, rebarca, pulled pork, čurosi, kirteškolači, salate, kebab, kafa, kokice, pomfrit, ali i specijalna ponuda veganske hrane.

Na Foodlandu u Gornjem gradu, kod muzeja, moći će da se kupe kobasice, piletina, lignje, girice, pomfrit, tornado krompir, sendviči, pice, palačinke, ceđeni prirodni sokovi, vege burgeri, burgeri, „pulled pork“, „philly cheese“, kokice i kirteš kolač, a lokacija kod Explosive bine imaće u ponudi roštilj i kuvana jela.

Za sve kampere festivala obezbeđen je i festivalski Foodland na Štrandu sa širokom ponudom hrane, od roštilja, pice i palačinki, preko ceđenih sokova, do kafe.

EXIT MERCH

Zvanični EXIT merch prodaje se u EXIT shopu u blizini glavnog festivalskog ulaza, nastuprot centralnom Foodlandu. Tu možeš kupiti dizajnirane EXIT majice, dukseve, cegere i druge aksesoare koristeći svoju EXIT karticu za plaćanje.

PRAVILA EXIT FESTIVALA

DA – rančevi (školski ranac je maksimalna veličina)
DA – šeširi/kape
DA – upaljači
DA – mobilni telefoni i tablet uređaji
DA – naočare za sunce
DA – cigarete i elektronske cigarete
DA – mali kišobrani
DA – kabanice
DA – kapi za čišćenje kontaktnih sočiva
DA – fotoaparati i kamere (uz zvaničnu press akreditaciju)
DA – insulin (sa dijabetičarskim bukletom i ličnim dokumentima)
DA – lekovi (uz originalni izveštaj doktora i originalno pakovanje)

NE – droga i opijati
NE – noževi i ostalo oružje
NE – flaše i konzerve
NE – instrumenti
NE – hrana i piće kupljeni izvan granica festivala
NE – šatori
NE – kućni ljubimci
NE – veliki kišobrani
NE – pokrivači
NE – štapovi za „selfie“
NE – štapovi za GoPro kamere
NE – GoPro kamere
NE – eksterne baterije
NE – dronovi
NE – transparenti sa govorom mržnje uperenim ka verskoj i rasnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i sl.
NE – dezodoransi i parfemi

LOST AND FOUND

Lost & Found šator se nalazi na centralnom Foodlandu (nasuprot glavnom ulazu na festival) i na njemu možeš ostaviti bilo šta što si pronašao/la na festivalu, a za šta veruješ da je neko od posetilaca možda izgubio (lični dokument, mobilni telefon, novčanik i sl.). Takođe, na pultu se možeš raspitati o predmetima koje si ti izgubio/la. Ujedno, ukoliko si nešto pronašao/la ili izgubio/ka na festivalu tokom njegovog trajanja, možeš pisati na mejl [email protected].

Nakon festivala, o izgubljenim stvarima možeš se raspitati u ponedeljak, 8. jula na adresi [email protected] i od utorka, 9. jula u policijskoj upravi Petrovaradin, Joze Vlahovića 1.

PARKING

Imaj na umu da ne postoji festivalski parking za posetioce. Ukoliko dolaziš kolima, najbliži parking je na gradskoj strani, pre mosta Duga ili u Petrovaradinu. Imaj u vidu da je saobraćaj u ulicama u okolini festivala za vreme trajanja festivala obustavljen. Bez obzira na to da li se radi o tvom vozilu ili taksiju, ne preporučujemo vožnju od EXIT kampa do festivala. Zbog velikih gužvi na prilazu Tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu, vožnja može potrajati mnogo duže od pešačenja ili prevoza autobusom.

LOKERI

Ove godine posetiocima festivala na raspolaganju su lokeri male i srednje veličine, u kojima mogu ostaviti lične stvari. Lokeri imaju obezbeđenu električnu energiju. Loker možeš iznajmiti na festivalu na centralnom Foodlandu na jedno veče ili tokom sve četiri festivalske večeri po sledećim cenama:

  • 600 RSD (1 dan, mali loker)
  • 2.000 RSD (4 dana, mali loker)
  • 800 RSD (1 dan, srednji loker)
  • 3.000 RSD (4 dana, srednji loker)

Sve informacije o iznajmljivanju, kao i dimenzijama lokera, dostupne su na centralnom Foodlandu.

Lokeri su na raspolaganju i kamperima u EXIT kampu po sledećim cenama:

  • 2.300 RSD (7 dana, mali loker)
  • 3.000 RSD (7 dana, veliki loker)

Sve informacije o iznajmljivanju, kao i dimenzijama lokera, dostupne su na glavnoj recepciji EXIT kampa.

PRVA POMOĆ

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba.

U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba.

U slučaju da ti treba bilo kakva pomoć možeš se obratiti radnicima obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

PSIHOLOŠKA PODRŠKA

EXIT festival već godinama neguje i razvija svest o mentalnom zdravlju, kao izuzetno važnom segmentu sveukupnog zdravlja i života.

I ove godine, ukoliko ti je neophodna psihološka pomoć i podrška tokom trajanja festivala, možeš je potražiti u kampu i na festivalu, na centralnom Foodlandu, gde će te sačekati tim koji čine psiholozi i iskusni volonteri iz Centra Srce.

PRATI EXIT UŽIVO

I ovog puta idemo krak dalje i pružamo pravo EXIT festivalsko iskustvo uživo svim našim fanovima putem društvenih mreža! Na Facebook stranici i Youtube kanalu će biti emitovan live stream odabranih nastupa, dok ćemo na našim Instagram i Flickr nalozima prikazati selekciju najboljih fotografija.

Takođe, ne zaboravi ni na naš Twitter nalog na kojem u svakom trenutku možeš pronaći poslednje servisne i važne informacije.

EXIT INFO PULTOVI

Ukoliko ne pronalaziš odgovore na neko od svojih pitanja na ovoj stranici, slobodno se obrati nekom od naših promotera na jasno obeleženim EXIT info pultovima širom festivala.