NSNS Sub Club takeover: Dobar house nikad ne izlazi iz mode

7. jula 2017. — Autor: EXIT

Piše: Nenad Šošić

Za domaću podršku postavi Sub Cluba odabrani su iskusni pionir i jedan od lidera domaće scene Vlada Janjić, te mladi house producent izuzetnog talenta Nemanja Krstić. Dve različite generacije, dva različita stila, ali jedna poruka – dobar house nikad ne izlazi iz mode.

Zvuci tehna, new wavea i hausa savršeno su se uklopili u set Moscomana, jednog od vodećih saradnika Red Axesa savršeno je dočarala halucinogeno blaženstvo Leta ljubavi 2017 na No Sleep Novi Sad bini.

Denis Sulta, podmladak Sub Cluba proslavio se hitovima “It’s Only Real” i “Nein fortiate”, te zaradio visoko 26. mesto na Resident Advisor listi najboljih didžejeva. Kao što sa lakoćom pokreće publiku Boiler Rooma, tako je i #NSNS doveo do vrhunca i ostavio publiku željnom za još. Pesmom Neils van Gogh vs Eniac “Pulvertum 2.0 (Scot Project remix) podsetio je čak i starije posetioce No Sleep bine na zlatno doba rejvova 90ih. Usledio je drugi rezident škotskog kluba, Hari – član poznatog dua Harri & Domenic i naelektrisao publiku trakom “Energy Flash”, esidom Džoija Beltrama (Joey Beltram).

Nastup Red Axes bio je jedan od najočekivanijih na #NSNS bini. Čuveni izraelski tandem koji su svetski mediji nazvali “katalizatorom rokenrol i rejv kulture” bio je spreman za EXIT. Red Axes izveli su savršen soundtrack rejverskog leta ljubavi, te su u svom psihodeličnom maniru zavšili prvi dan na bini bez sna.

Dan 2 – Fuse preuzima No Sleep

#NSNS drugog dana festivala dovodi belgijski klub Fuse kada će se predstaviti njihovi rezidente Charlotte de Witte i Pierre, tehno magovi Dax J i Function, te regionalni talenti u usponu Techa, kLaus i Forest People. Očekuje se jedno tvrdo i mračno veče na No Sleep bini.