Objavljen program bine Wenti Wadada Positive Reggae powered by NOIZZ

23. juna 2018. — Autor: EXIT

Wenti Wadada Positive Reggae powered by NOIZZ, spiritualno srce Exit festivala i najbolje mesto za opuštanje sa ekipom, otvoriće svoja vrata najvatrenijim fanovima regea, 12. jula na staroj dobroj lokaciji na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Mesto za sve ljubitelje dobrog vajba, opuštene atmosfere i duha jamajčanske muzike, Rege bina će ove godine okupiti plejadu sjajnih umetnika, koji će na tvrđavi, kroz nesvakidašnje i zanimljive performanse uz melodične i vruće ska, roots reggae, dancehall i reggae muzičke stilove svim posetiocima pružiti potpuni letnji doživljaj.

Parče festivala koje odiše besprekornim osećajem mira i slobode, Wenti Wadada Positive Reggae powered by NOIZZ, ove godine predstavljaće sjajna domaća i strana imena, a predvodiće ih Steppa Style, Deo Favente, Deadly Hunta i Fyah Sis. Tokom četiri dana festivala, nastupiće i Couple Up, Selecta Irie Vibes, Selecta MIK, Dada Selectah, Bush Mad Squad, King Calypso, Eisclub Berlin, Ital Vision, Jahmessenjah Sound Syestem, Herbal Queen, Zguubi Dan, Skadam, Gigatron Selecta, Shuba Ranks i Little Shuja. Svakog dana festivala na ovoj bini nastupaće plesna grupa Ana Vujkov Zumba.

Wenti Wadada se često opisuje kao veteran muzičke industrije, koji je iz rodne Jamajke otišao u London, pa u SAD i Kanadu, da bi poslednjih godina svog života prihvatio ulogu srdačnog domaćina Exitove Reggae bine, i dosta vremena provodio u Novom Sadu. Ostavio je dubok trag na svetskoj reggae sceni svojim radom i zalaganjem. Sve što je radio, radio je sa neverovatnom lakoćom i osmehom, i osvetlio je put mlađim generacijama. Tvrdio je da ova bina promoviše dobre vibracije, dobro raspoloženje, ljubav i poštovanje, zbog čega ona danas sa ponosom nosi njegovo ime.