Paradise Lost napunio Explosive stage

10. jula 2016. — Autor: EXIT

U ova tri dana festivala, čini se da je sastav Paradise Lost jedini je uspeo skroz da napuni Explosive Stage. Video se i autentičan profil publike koja se okupila – duge kose i crne majice mogli ste primetiti svuda, ali se videla i želja da, usprkos njihovom kašnjenju, konačno čuju sastav koji uvek ima dobre kritike.

Pesme “As I die”, “Faith Divides Us Death Unites Us”, “Hallowed Land”, “Gothic”, nizale su se i oduševljavale publiku goth metal scene, a osvetljenje na bini doprinelo je atmosferi, kao i baklje koje su fanovi zapalili. Gitarske, kao i solaže na bubnjevima,ostavile su naveći utisak na publiku, dominirale su i uvlačile se ljudima u uši. Grub glas pevača Nicka Holmesa doprineo je utisku koji na publiku ostavljaju duboki tekstovi pesama koje taj bend šalje.

Dok je goth metal sastav nastupao na Explosive Stage-u, na Fusion-u su ljubitelji dab hip-hopa uživali u sastavu Dub Pistols, uz koji je publika u skroz opuštenoj atmosferi plesala, ali i skakala, jer je frontmen to i tražio od njih. “Svi podignite ruke da se slikamo sa vama, jer ovo je naš prvi put na Exitu”, i to se i desilo. Dub Pistols zagrejao je publiku za bendove Iskaz, Lollobrigida i Atheist Rap, koji su nastupili nakon njih.