Prašenje uz metal na Explosive stage-u

9. jula 2016. — Autor: EXIT

Moglo bi se reći da je prvo veče na Explosive Stage-u bilo u duhu panka, a suprotno tome, drugi dan metalci su se sigurno našli na toj bini, i to na bendu Born from pain. „EXIT Fest, move!“, mogli ste čuti od pevača ovog crossover/metalcore benda koji je prvi put nastupio na Exitu, pa su i fanovi na to odgovorili dobrom šutkom.

Konekcija među članovima benda bila je vidljiva i samoj publici, a na zahtev benda da se približe, čak su i devojke zakoračale, bez straha od toga što će se naći u agresivnoj gomili. Bilo je i poljubaca u prvim redovima, a naravno, i mlaćenja glavama.  Nisu ni izostale ni solaže u duhu metala, a ređale su se pesme tog benda iz Holandije: “Sons of dying world”, “Rise or die”, “The new hate”, “Day of the Scorpio” i druge, uz koje je publika uživala.

Nakon benda Born from pain na bini je zasvirao švedski bend Raised fist, kada su se mogli čuti  komentari u publici „zbog njih je vredelo doći na EXIT“. Bend se fanovima obratio i na srpskom, što je publika ispoštovala glasnim uzvicima oduševljenja.