Prestižnoj dj postavi Dance Paradise bine pridružuju se Odesza, Gramatik, Flight Facilities

2. decembra 2015. — Autor: EXIT
Dance Paradise bina Sea Dance festivala, jedna od najatraktivnijih evroskih plesnih podijuma pod otvorenim nebom, na samoj obali mora, nastavlja u koraku jedinstvene morske žurke na jednoj od najljepših peščanih plaža u srcu samog Jadrana. Odličnoj postavi već najavljenih DJ zvezda, od 15. do 18. jula, pridružiće se novi predstavnici super popularne muzičke platforme i globalnog brenda TheSoundYouNeed: jedan od najtraženijih elektronskih izvođača mlađe generacije, duo Odesza, slovenački majstor i za dekovima Gramatik, kao i Flight Facilities, dvojac iz Australije prepoznatljivi po svom planetarnom hitu „Crave You“, nezvaničnoj himni svih letnjih zabava širom sveta. Uz već potvrđene izvođače Dance Paradise bine, Soul Clap, Pilow Talk, Nick Monaco, Bondax, FKJ live, Star Slinger i TCTS, ova bina pretenduje da postavi nove standarde ugođaja zabave uz modernu elektronsku muziku.
Nakon neverovatnih koncerata trenutno objavljenih headlinera Main stagea, The Prodigy, Rudimental, Sigma i Dubioza Kolektiv, zabava se seli svako veče na peščanu plažu Jaza, uz neodoljive muzičke ritmove i svitanja sa pogledom na pučinu mora, gde će se još jednom potvrditi zašto Dance Paradise slovi za omiljeno okupljališe strastvenih klabera i ljubitelje elektronskog zvuka iz gotovo celog svijeta.  U narednim sedmicama listi izvođača na Dance Paradise bini pridružiće se i nova imena internacional-nih, regionalnih i domaćih izvođača, u čijim diskografijama se nalaze neka od najuspešnijih izdanja elektronske muzike.
Duo iz Sijetla, Odesza, koji čine Harrison Mills i Clayton Knight, rasplesaće 17. jula publiku Dance paradise stage svojim nadasve energičnim i harizmatičnim DJ setom. Njihov debi album „Summer’s Gone“, pobrao je sve povale i ocenjen kao „osvežavajući muzički eksperiment“ el-ektronske underground scene, a ovaj dvojac je prepoznatljiv i po sjajnim remiksima koje su uradili za Beat Connection, Sia-u i Pretty Lights.
Australijski duo Flight Facilities, nastupiće 16. jula na Dance Paradise bini u okviru svetske turneje na kojoj promovišu dugo očekivani album prvenac „Down to Earth“. Vlasnici hit singla, „Crave you“, nezvanične himne svih letnjih zabava od Sidneja do Stokholma, nastupali su na najvećim svetskim festivalima, počev od čuvenog Coachella do Falls Festivala.
Hvaljeni slovenački producent i DJ, Gramatik, koji će se publici Sea Dance-a predstaviti 18. jula, od svog prvog nastupa 2009. godine, uspeo je da se svojim setovima, mešavinom hip-hopa, glitcha, electra i dubstepa, izdvoji na muzičkoj sceni i uspostavi poseban odnos s publikom širom sveta. Album „The Age of Reason“, na kome je pokazao sav svoj raskošni talenat, izašao iz granica žanrovske definicije dodajući zvuku novu dimenziju, mnogi smatraju prekretnicom u njegovoj karijeri i izdanjem koje je Gramatika vinulo u samu elitu svetskog DJinga.
Ovogodišnji Sea Dance festival biće odžan od 15. do 18. jula. Najzanačajniji svetski elektronski sastav The Prodigy nastupiće na otvaranju festivala i uveličati proslavu istorijske titule Najboljeg evropskog festivala u kategoriji od 40.000 posjetilaca po danu koju je Sea Dance osvojio za 2014. godinu. Premijerni nastup na Jazu, ujedno je i svetska ekskluziva za Balkan, jer će The Prodigy u okviru svetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svetskim festivalima. Među headlinerima koji će nastupiti na glavnoj bini Sea Dance-a nalaze se i britanske zvezde Rudimental DJ set, Sigma, Wilikinson, najpopularniji balkanski bend Dubioza Kolektiv, dok će publiku na Dance Paradise bini svojim setovima zabavljati predstavnici dva renomirana muzička kolektiva The Sound You Need: Bondax, TCTS, StarSlinger, FKJ i Crew Love: DJ dvojac Soul Clap,  Pillow Talk, i DJ-a Nick Monaco.
Ulaznice se prodaju po cenama od 5990 za Exit festival, te 3990 dinara za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana festivalskog letovanja uz Exit Avanturu (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 6990 dinara na sajtu Exitfest.org. Paketi koji pored ulaznice sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu Exittrip.org.