Princess Nokia i Addiko Fusion Stage: Energična kombinacija

7. jula 2017. — Autor: EXIT

Piše: Jovan Ristić

Bez mnogo pompe, Princess Nokia izlazi na binu praćena snažnim ovacijama od strane publike koja se okupila ispred Addiko Fusion bine. Tik pred nastup najednom se stvorilo dosta publike, mahom one mlađe nego što je to prosek na ostalim binama. “Želela sam da budem posebno lepa danas – obukla sam haljinu”, našalila se Princess Nokia negde usred nastupa pre rafala rima koje je iznela bez sekunda pauze i bez manjka samopouzdanja, dok je publika slušala i gledala u čudu. Ako nekome do tada nije postalo jasno, nakon toga su shvatili da ovoj princezi ne treba princ na belom konju.

Neki možda po prvi put čuju za ime Princess Nokia, iako je ova energična devojka na sceni još od 2010. godine, kada je objavila svoj prvi singl “Destiny” pod pseudonimom Wavy Spice, i to sa samo 18 godina. Ova numera, kao i pesma “Bitch I’m Posh”, donela joj je brojne ugovore koje je Destiny Nicole Frasqueri, kako glasi njeno pravo ime, odbila. Svoj prvi album, Metallic Butterfly Nokia je objavila u sopstvenom izdanju. Sa uticajima drum‘n’bass i njujorške house scene, album je kombinovao muziku na kojoj je odrastala i njenu ljubav ka stripovima, futurizmu i japanskim anime filmovima, po čemu je i postala poznata.

Pored hitova sa debitanskog izdanja, Petrovaradinskom tvrđavom su se zaorili i hitovi sa sledbenika, albuma Honeysuckle izdatog 2015. godine. “Ovo je prva pesma koju sam ikada napisala, ova devojka je zna”, Princess nije krila oduševljenje ni u jednom trenutku. Njen nastup i njenu muziku nije lako etiketirati, kako se kroz nju provlači dosta uticaja, kako muzičkih tako i idealističkih.

Nažalost, nastup nije prošao bez omanjeg incidenta, kada je Destiny ukazala publici na lika koji je nastup ispratio srednjim prstom, na šta je ona odgovorila pokazivanjem zadnjice, na očiglednu radost okupljenih. Iako je insistirala da obezbeđenje ukloni člana publike koji je “pokazao nepoštovanje” prema njoj, on se naizgled provukao a celu priču su svi ubrzo zaboravili. Ostatak koncerta je prošao onako kako je i počeo, uz pesmu, ples i dobre vibracije. Od publike se oprostila u prvim redovima, fotografišući se i ćaskajući sa fanovima dobrih petnaest minuta nakon kraja nastupa.

Iako je možda bilo onih kojima je ime Princess Nokia bilo nepoznato, večerašnji nastup otklanja svaku sumnju da se radi o velikoj zvezdi u usponu o kojoj će se tek pisati i pričati. Bina Addiko Fusion delovala je premalo da zadrži njenu nabujalu, mladalačku energiju, a isto bi se moglo reći i za publiku kojoj je ovo verovatno jedna od retkih prilika da prisustvuju rađanju istinske zvezde.

Pozdrav njenom visočanstvu!