Boris Brejcha

Petak, 5. jul — mts Dance Arena
Petak, 5. jul
mts Dance Arena

Nemački DJ i producent Boris Brejcha mnogo je više od minimal tehno umetnika. Naime, on je pionir! Počevši sa prvim izdanjima 2006. godine, uskoro je izgradio sebe kao upečatljivog umetnika zahvaljujući maski dvorske lude, koja je i danas njegova prepoznatljiva karakteristika. Na trakama „Die Maschinen Sind Gestrandet“, „My Love“ i „Lost Memory” kombinovao je svoj jedinstven zvuk sa mnoštvom stilova i, zahvaljujući tome, Raveline Magazine ga je proglasio „istaknutim talentom 2007. godine“.

Brejcha je ubrzo postao rado viđen gost na svetskoj klupskoj sceni, dok je njegova želja za novim i eksperimentalnim pravcima eksponencijalno rasla. Tokom svojih setova, jasno pokazuje publici koliko minimal techno može biti uzbudljiv. Tako je i oformio sopstveni pravac 2012. godine – „High-Tech Minimal“, čije su glavne karakteristike bas podloga, perkusivni elementi, ludi muzički efekti i neočekivani obrti u kompoziciji.

Sopstvenu izdavačku kuću osnovao je 2015. godine pod nazivom „Fckng Serious“, sa idejom promovisanja kvalitetne muzike i dobrih žurki širom planete. Ubrzo, 2017. godine, „Fckng Serious“ postala je prva elektronska muzička kuća koja je imala svoju evropsku autobusku turu, sa do 10 nastupa u 12 dana. Peti album, „22“, objavio je 2016. godine, a kritičari ga smatraju jednim od najboljih Brejchinih izdanja. Iste godine pokreće i „Boris Brejcha Showcase“ u kojem kombinuje svoju prepoznatljivu „Joker“ masku, sinhronizovane vizuale i muziku.

Po sopstvenom priznanju, među najdraže momente prethodne godine ubraja nastupe na događajima kao što su Tomorrowland, Awakenings, Time Warp i EXIT festival, te je prikladno što se ovog jula vraća na Tvrđavu i kolosalnu Dance Arenu!

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

+ mnogi drugi!

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.