Greta Van Fleet

Subota, 6. jul — Main Stage
Subota, 6. jul
Main Stage

Greta Van Fleet, bend koji čine tri brata i njihov drug iz detinjstva, na svakom nastupu podsećaju na samu esenciju rokenrola: rifovi koji opsedaju telo, bas i bubanj koji ga pokreću i supersoničan glas koji zajedno potvrđuju da je rokenrol zaista večan! Prosek godina u bendu jedva prebacuje dvadeset, a iza sebe već imaju osvojenu američke top liste jer se njihov album prvenac “Anthem of the Peaceful Army”, izdat u oktobru, našao na samom tronu Billboard Hard Rock i Top Rock albuma, te na visokom trećem mestu opšte Billboard liste albuma na kojoj u ovom celom veku dominiraju pop izvođači!

Žestoki tenor 22-godišnjeg Džoša Kiske osvaja na prvo slušanje, a lakoća sa kojom peva i najzahtevnije deonice, izaziva nevericu i povlači poređenja sa živim rok božanstvom, frontmenom Led Zeppelina Robertom Plantom! U intervjuu ove godine, upitan da izdvoji svoje mlade muzičke favorite, Plant je rekao “Postoji bend u Detroitu koji se zove Greta Van Fleet. Oni su Led Zeppelin i imaju divnog mladog pevača”, a na opasku novinara da je neverovatno kako neko tako mlad može tako moćno da peva, Plant je šaljivo dodao – “Mrzim ga!”

Greta Van Fleet zvezdanu prašinu digli su još prošle godine hitom “Highway Tune”, prvim od čak tri njihova singla koji su se našli na prvom mestu Billboard liste rok pesama, a poslednji u nizu jeste najnoviji hit “When The Curtain Falls”. Njihov eksplozivni uspeh, kakav dugo nije viđen na rok sceni, odveo ih je na prestižnu listu Forbes magazina “30 under 30”, te omogućio nagradu Loudwire magazina za najbolje nove izvođače!

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

+ mnogi drugi!

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.

close-link