Monika Kruse

Četvrtak, 4. jul - OPENS DAY — mts Dance Arena
Četvrtak, 4. jul - OPENS DAY
mts Dance Arena

Privrženost i prirodan muzički instinkt Monike Kruse učinili su je jednom od pionirki techno pokreta i jednu od najvećih miljenica ovog žanra u poslednjih 25 godina. Pored njene ključne uloge u popularizaciji dance i techno kulture u Nemačkoj tokom devedesetih, bila je među prvim nemačkim techno umetnicima koji su nastupali u inostranstvu, a među istaknutim setovima svakako je njen nastup uz Carla Coxa na Global Gathering festivalu u Velikoj Britaniji, ali i titula rezidentkinje kultnog belgijskog kluba Fuse. Na domaćem terenu, Monika je u to vreme nastupala sa čuvenim Svenom Vathom, dok se njeni setovi na Time Warp festivalu i danas željno iščekuju koliko i tokom njenog prvog nastupa tamo 1999. godine. Sopstvenu izdavačku kuću „Terminal M“ osnovala je 2000. godine, a sve do danas ovaj lejbl nije popustio u kvalitetu i nastavlja da oblikuje razvoj techno muzike.

Mnogi njeni nastupi na Ibici mogli bi da se izdvoje kao vrhunski, a među njima je i visokoenergični set u klubu Space Ibiza sa kojim je pomogla da poslednja rezidentura Carla Coxa bude vredna prepričavanja. Negujući svoj osećaj društvene odgovornosti, svojim dobrotvornim setovima prikupila je značajne novčane priloge za organizacije poput onih koje se bave žrtvama diskriminacija i nasilja, kao i izbeglicama. Njen gust DJ raspored doveo ju je na neke od najznačajnijih svetskih bina, poput Awakenings, Sonus, Burning Man i druge.

Njena producentska crta oštrija je nego ikada, te je Monikina saradnja sa Pig&Dan na traci „Sensation“ 2016. godine proglašena od strane Mixmaga kao jedna od udarnih techno traka te godine. Usledio je i zajednički EP „Get Me On“, izdat 2017. godine, koji je nagovestio njen odličan Essential Mix prvenac za BBC Radio 1, a voditelj Pete Tong predstavio ju je kao „techno visočanstvo“.

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

+ mnogi drugi!

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.