Napalm Death

Napalm Death

Četvrtak, 7. jul — Main Stage
Četvrtak, 7. jul
Main Stage

Britanski Napalm Death jedan je od prvih bendova sa kojim su se generacije grindcore entuzijasta unazad susretale i neizostavan deo fonoteke svih ljubitelja ekstremnog zvuka. Ugled koji uživaju na sceni zaslužen je preko četiri decenije dugim stažom i diskografijom sačinjenom od čak 16 studijskih albuma.

Energični lajv nastupi, izvanredna komunikacija sa publikom, vešto igranje flipera između hardcora, death metala i grinda i naklonost ka progresivnom i eksperimentalnom zvuku, elementi su koji ovaj bend čine nezaustavljivim.

Napalm Death ima dugu tradiciju i posebnu povezanost sa Exitovom publikom – prvi su izvođači na Metal Hammer bini osnovane još 2005. godine, a 2015. godine, na izdanju Exita koje je bilo praznik metala, panka i rokenrola, slavili su 10 godina od svog prvog nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Četvoročlani sastav je ove godine objavio novi mini-album „Resentment Is Always Seismic – A Final Throw Of Throes“ kojim trenutno reanimiraju mosh pitove širom SAD-a, a koji će, u okviru evropske turneje, predstaviti i na Glavnoj bini ovogodišnjeg EXIT festivala!

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.