Paraf

Paraf

Subota, 9. jul — Visa Fusion Stage
Subota, 9. jul
Visa Fusion Stage

Kultni riječki bend Paraf osnovan je sredinom ’70-ih godina, kada postavlja korene novom zvuku na našim prostorima i upisuje se u istoriju kao prvi pank bend u Hrvatskoj, čime zavređuje vanvremensku titulu „očeva pank pokreta“.

Gotovo svaka numera sa antologijskog albuma „A dan je tako lijepo počeo“ aktivira neki društveni alarm, u prvom planu sa numerom „Goli otok“ koja nikada nije zvanično zaživela ni na jednom nosaču zvuka, što je za ondašnje vreme i uslove pomeralo sve granice do koje se moglo ići. Ovaj album poneo je status jugoslovenskog pandana „Never Mind The Bollocs“ Sex Pistolsa, a frontmen benda Predrag Kraljević – Kralj proglašen je prvim kraljem Ri rocka, jednog od najdugovečnijih festivala i organizacije koja je obeležila riječku muzičku kulturu.

Četiri godine nakon svog prvog nastupa, Parafi su 1980. nastupili kao predgrupa kultnom britanskom pank rok sastavu The Ruts na njihovoj jugoslovenskoj turneji. Pored turbulencija i izmena u sastavu koje prate svaki veliki bend, njihov uticaj, trag i zaostavština na kojima su generacije panka odrasle su neosporivi.

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.