Paul Kalkbrenner

Petak, 5. jul — mts Dance Arena
Petak, 5. jul
mts Dance Arena

Jedan od najvećih elektronskih producenata Paul Kalkbrenner, poznat je po hedlajnerskim nastupima na festivalima i stadionima pred desetinama hiljada ljudi, koji su pre njega bili rezervisani samo za najveće bendove kao što su U2 i Rolling Stones. U istoriji muzike ostaće upamćen njegov nastup povodom obeležavanja 25 godina od pada Berlinskog zida, pred pola miliona ljudi.

Kalkbrenner je nesumnjivo simbol Berlina kao svetske prestonice savremene elektronske muzike. Tvorac elektronskih klasika među kojima je i multiplatinasti „Sky & Sand“, glavni je akter kultnog filma i istoimenog albuma „Berlin Calling“ koji se širio internetom kao svojevrsna techno biblija, a interesovanje za sam film najbolje ilustruje činjenica da je nekoliko godina neprestano bio na repertoaru berlinskog „Kina Central“.

Karijeru započinje još 1992, a svoje prvo izdanje za berlinsku DJ šeficu Ellen Allien i njenu uglednu izdavačku kuću „BPitch Control“ izdaje 1999. godine. U prethodne dve decenije sa osam studijskih albuma pomerio je granice elektronske muzike, prvenstveno jer nije DJ, već nastupa uživo, isključivo sa svojim numerama sa kojim diktira nove trendove u elektronskoj muzici. U svemu ovome, Kalbrenner uspeva da bude i underground i mainstream izvođač, a koliki je njegov uticaj jasno govori činjenica da je prva osoba kojoj je, nakon potpisivanja ugovora sa „Sony Music International“, dozvoljen potpuni pristup njihovoj muzičkoj arhivi za semplovanje.

Na Sea Dance festival prošle godine Paul Kalbrenner je doneo i novi album „Parts of Life“, premijerno na Balkan, u kombinaciji sa himnama kao što su pomenuta „Sky & Sand“ i „Aaron“.

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

+ mnogi drugi!

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.

close-link