Skepta

Nedelja, 7. jul — Main Stage
Nedelja, 7. jul
Main Stage

Skepta, jedan od najuticajnijih britanskih umetnika današnjice, više od decenije važi za najpoznatije ime svetske „grime“ scene, a istovremeno je izgradio reputaciju predanog aktiviste, producenta i modne ikone. Reper Joseph „Junior“ Adenuga karijeru je započeo 2004. godine, a sa svojim mlađim bratom, MC Jme-em pokrenuo je liniju odeće Boy Better Know koja se razvila u samostalnu izdavačku kuću i poštovani „grime“ kolektiv.

Skepta je album prvenac Greatest Hits izbacio još 2007. godine, dok je album Konnichiwa iz 2016. godine, na kojem je sarađivao i sa veteranom industrije Pharrellom Williamsom i koji je dostigao zlatni tiraž u Britaniji, ušao u istoriju nakon osvajanja Mercury Music Prize. Naime, Skepta je tek drugi „grime“ dobitnik ovog priznanja. Osim toga, na BET dodeli 2016. godine proglašen je za najboljeg internacionalnog izvođača iz Ujedinjenog Kraljevstva. Među njegovim osvojenim priznanjima je i prestižna MOBO nagrada iz 2014. godine za video „That’s Not Me“ koji je snimljen za samo 80 funti. Za maj 2019. godine, pred EXIT, Skepta je najavio željno iščekivani novi album Ignorance is Bliss.

Dobro je dokumentovano njegovo prijateljstvo sa reperom Drakeom, sarađivao je sa Mickom Jaggerom, i dok ga GQ magazin svrstava na liste najbolje obučenih poznatih ličnosti, prošle godine našao se na naslovnici sa supermodelom, aktivistikinjom i bliskom prijateljicom Naomi Campbell, uradivši zajednički intervju, a izazovne fotografije i smele izjave o društveno-političkoj klimi „zapalile“ su društvene mreže.

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

+ mnogi drugi!

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.