The Selecter

Četvrtak, 4. jul - OPENS DAY — Addiko Fusion Stage
Četvrtak, 4. jul - OPENS DAY
Addiko Fusion Stage

Jednu od najprepoznatljivijih grupa britanske ska scene, The Selecter, vodi harizmatična Pauline Black, zajedno sa originalnim članom Arthurom „Gaps“ Hendricksonom, uz talentovani bend muzičara. Anarhistička strast koja je podstakla njihove svirke tokom 2-Tone ere još uvek je prisutna, a jedina razlika je u tome što su Pauline i Gaps zagrejani više nego ikad.

The Selecter je prvobitno počeo kao studijski projekat, a osim što se smatraju jednim od najvažnijih ska revivalist sastava, takođe su i prvi koji je u svojoj postavi imao frontmenku, koja je pritom u svom stvaralaštvu neustrašivo prilazila osetljivim temama rasizma i seksizma.

Njihovo ime našlo se na „2-Tone Records“ i na UK listi singlova, zahvaljujući hitovima „Three Minute Hero“, „On My Radio“ i „Missing Words“. Prvi album „Too Much Pressure“ objavljen je početkom 1980. godine i dostigao je visoku petu poziciju na UK listi, a na kraju dobio i zlatni sertifikat. Pored objavljivanja albuma „Daylight“ 2017. godine, bend je nedavno osvojio i Best Roots Act na 2018 Vive Le Rock Awards, dok će u okviru turneje tokom koje će posetiti i EXIT festival, proslaviti 40 godina postojanja!

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

+ mnogi drugi!

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.