Radomir Antić I Bora Milutinović najavili utakmicu života – sutra svi na stadion!

1. juna 2016. — Autor: EXIT

Veliki humanitarni meč fudbalskih zvezda “Asovi za decu” biće održan u utorak, 24. maja 2016. sa početkom u 20h na stadionu Partizana u Beogradu. Na istorijskoj utakmici života igraće naše najveće fudbalske zvezde – tim Radomira Antića sa kapitenom Dejanom Stankovićem na čelu na terenu će se suočiti sa timom Bore Milutinovića sa kapitenom Predragom Mijatovićem, a učešće su potvrdili iNikola Žigić, Milan Lane Jovanović, Mateja Kežman, Ivica Kralj, Milinko Pantić, Andrija Delibašić, Niša Saveljić i mnogi drugi, dok je sav prihod od utakmice namenjen prikupljanju sredstava za projekat NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) za izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Na konferenciji za novinare koja je danas održana u Beogradu, javnosti su se obratili treneri Radomir Antić i Bora Milutinović, mlada fudbalerka Crvene Zvezde koja se suočila sa rakom, Jovana Leposavić, kao i inicijator ovog humanitarnog meča, Jovan Simić.
Naš proslavljeni trener Radomir Antić izjavio je: “Impresioniran sam ovolikim odzivom javnosti. Ovo je nešto više od same utakmice jer je fudbal ogledalo društva, ovo je jedna divna prilika da sutra svi zajedno budemo pobednici!”

Njemu se pridružio i čuveni trener Bora Milutinović, koji je svoje obaveze modifikovao da bi došao na ovaj humanitarni meč: “Ponosan sam što mogu da učestvujem i pozivam igrače da daju sve od sebe sutra, nije važno ko će da pobedi važno je da se skupe sredstva za našu decu!”
Jovana Leposavić je izjavila: “Fudbal je život a sve drugo su sporedne sitnice!” i pozvala još jednom celu Srbiju da dođe na stadion: “Pozivam sve navijače da se ujedine i da pomognu mojim drugarima koji se leče!”

Član EXIT fondacije, Jovan Simić, inicijator utakmice, zahvalio se svim učesnicima, kompanijama koje su donirale novac, a posebno gdin. Antiću i Milutinoviću: „Želeo  bih  da se zahvalim gospodinu Bori Milutinoviću i Radomiru  Antiću što su izdvojili vreme  da učestvuju u ovoj akciji, ja prosto ne mogu da verujem da su oni sada tu i da se ovo sutra dešava. Tri godine sam razmišljao o ovome, to mi je bila velika želja, pre šest meseci kada sam naišao na pozitivne reakcije  sedeći sa ljudima iz Egzita kada su i usledili prvi pozivi,  shvatio sam da je moguće ostvariti svoje snove i da je podrška  javnosti veoma važna.“
On je predstavio i timove na utakmici.

Za tim Radomira Antića igraće:
Golmani: Boban Bajković, Željko Brkić, Đorđe Pantić.
Odbrana: Špira Grujić, Nikola Lazetić, Boban Dmitrović, Gordan Petrić, Marjan Marković, Slavoljub Đorđević, Stepanov Milan, Sabo Zoltan.
Sredina: Darko Ljubojević, Dejan Stanković (c), Boško Janković, Ognjen Koroman, Nenad Kovačević, Gojko Kačar, Leo Lerinc, Luka Milunović.
Napad: Danko Lazović, Nikola Žigić, Milan Jovanović, Mihajlo Ognjenović, Pauča Petar.
Bonus igrači: Jovana Leposavić- golman, Zoran Kesić.

Za tim Bore Milutinovića igraće:
Golmani: Dejan Radić, Ivica Kralj, Živko Živković.
Odbrana: Milivoje Ćirković, Uroš Račić, Mirko Poledica, Ljubiša Dunđerski, Niša Saveljić, Miloš Stojanović, Goran Bunjevčević.
Sredina: Milan Smiljanić, Goran Bogdanović, Damir Čakar, Darko Tešović, Jovan Stanković, Dragan Mladenović, Goran Stevanović, Branko Brnović, Miodrag Pantelić, Pavlovski Marko.
Napad: Predrag Mijatović (c), Milan Purović, Andrija Delibašić, Mateja Kežman, Igor Glušević, Saša Drakulić.
Bonus igrači: Lazar Ristovski, Dejan Ćirjaković, Jovan Simić.

Portparolka Partizana, Biljana Obradović, predstavila je sliku uskršnjeg jajeta umetnika Momčila Mome Bjekovića u akvarel tehnici, koje je dato na aukciju, dok se na njemu nalaze svi potpisi prvotimaca Partizana. Sva sredstva od prodaje biće preusmerena na račun NURDOR-a za izgradnju hemato-onkološkog centra u Nišu i svi su pozvani da učestvuju.
Humanitarni meč “Asovi za decu” biće realizovan u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, FK Partizan, kao i TV Prva i Vision Team.

Ulaznice za veliki humanitarni meč “Asovi za decu”,  po ceni od 300 dinara za Sever i Jug i 500 dinara za Zapad i Istok, dostupne su na prodajnim štandovima u Ušće Shopping centru (II sprat).

Prodaja je počela i na blagajnama stadiona Partizana. Karte mogu da se kupe i putem mreže Gigs Tix u knjižarama Vulkan širom Srbije, Mikser House-u u Beogradu, Pariskom magazinu u Novom Sadu i online preko www.gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Ticketline. U prodaji su i porodične ulaznice za Istok i Zapad – po ceni od 1000 dinara za tri ulaznice. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Zašto baš dečji hemato – onkološki centar u Nišu?
Uslovi lečenja dece koja su onkološki pacijenti u Nišu mnogo su nepovoljniji u odnosu na ostale klinike u Srbiji. Svakodnevno, mali pacijenti se suoče sa preprekama kao što su nedovoljno smeštajnih kapaciteta, nezadovoljavajući higijenski i tehnički standardi, neadekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece, nemogućnost da deca primaju radio terapiju, već se upućuju na dalje lečenje u Beograd… Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i snjihovih roditelja u bolnici i i šanse za izlečenje. Više o detaljima projekta na OVOM LINKU. Svi koji žele da pomognu izgradnju novog niškog hemato-onkološkog odeljenja već danas, mogu to učiniti slanjem SMS-a na broj 1150.