Sea Dance: sve je spremno za trodnevni spektal na Jazu!

13. juna 2016. — Autor: EXIT

Više od 20.000 stranih turista iz preko 50 zemalja, uz čak 200 međunarodnih i regionalnih predstavnika medija dolaze u Crnu Goru radi ovogodišnjeg, trećeg Sea Dance festivala koji se održava od 14. do 16. jula na budvanskoj plaži Jaz.

Prvi kamperi su već pristigli na Jaz, a festivalske kapije otvoriće će se u četvrtak od 19h, za najbolji festivalski program koji će u naredna tri dana i noći ugostiti preko 100 izvođača na 7 festivalskih bina i muzičkih zona!

Sve je spremno da ovogodišnji Sea Dance na spektakuran način otvori muzičkih ikona i najpopularniji elektronski izvođač današnjice Skrillex! Koncerat koji će se prepričavati još godinama prirediće britanska grupa Hurts, kultni londonski sastav Stereo MCs, belgijska DJ zvijezda Lost Frequencies, legendarni techno mag Jeff Mills, višenagrađivani južnoafrički house DJ Black Coffee, kao i muzička liderka grupe Faithless – Sister Bliss sa DJ setom, te pionir ambijentalne elektronske muzike Banco de Gaia! I ove godine popularna bass muzika na Jazu će imati neke od najvećih izvođača sa svjetske scene, a pored Skrillexa, tu je i njegov jedini pravi naslednik Zomboy, ali i otac drumandbassa Andy C, apsolutna legenda londonske scene Goldie, ali još i plejada igrača iz prve lige koa što su Sub Focus & MC ID, Shy FX ft. MC Stamina, Cartoon, My Nu Lang & Dread MC i drugi. Na Jazu ćemo uživati i uz muziku bendova i muzičara kao što su S.A.R.S, Who See, Marčelo, Marko Nastić, Filatov & Karas, Mladen Tomić, Miss Sunshine, Lea Dobričić, Gillerz i brojni drugi.

Tokom tri festivalska dana očekuje se oko 70.000 posjetilaca, kao i porast ukupne turističke sezone. Najveći broj posjetilaca ove godine dolazi iz zemalja Zapadne Evrope i većini je ovo prvi put da posjete Crnu Goru. Pored gostiju iz Velike Britanije, Holandije i svih zemalja u okruženju, ove godine pojačano su došli gosti iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije.

 

Ulaznice od sjutra po festivalskim cijenama!

Cijena ulaznica za sva tri dana još samo danas iznosi 39.99 eura, a od sjutra je istu moguće kupiti po redovnoj festivalskoj cijeni od 75 eura. Cijena ulaznica za sve dane pojedinačno iznosiće 25 eura po danu.

 

VIP Ponuda na festivalu

Za sve one koji festivalske nastupe poznatih svjetskih zvijezda i svojih omiljenih izvođača žele da gledaju uz komoditet u posebno izdvojenom prostoru, tim festivala pripremio je posebnu VIP ponudu. Pored redovnih ulaznica, u prodaji se mogu naći i ulaznice za VIP zonu, ovogodišnjeg festivala. Vlasnici VIP Gold ulaznica uživaće pogodnosti u vidu posebnog pulta za zamjenu narukvica, kao i pristupa VIP Terasi, VIP odjeljku iznad Mejn stejdža i VIP odjeljku Dance Pradise bine itd. Cijena jednodnevne VIP ulaznice je 70 eura, dok VIP Gold paket ulaznica za sva četiri dana iznosi 200 eura.

 

Nezaboravno druženje u Sea Dance festivalskom kampu

Kamp se nalazi na samoj obali, svega 50m od mora, usred glavnih festivalskih zbivanja, po čemu je višestruko nagrađeni festival na Jazu, jedinstven u svijetu. Druženje domaćina sa ljudima iz svih krajeva svijeta, spavanje pod vedrim nebom i cjelodnevno kupanje očekuju posjetioce Sea Dance kampova, čime ovaj koncept festivalskog ljetovanja postaje još primamljiviji za turiste i medije iz cijelog svijeta! Pored garantovanog mjesta u kampu, posjetiocima Sea Dance kampa, biće obezbijeđeni zatvoreni tuševi sa toplom vodom, toaleti, lavaboi, raznovrsna ponuda hrane i pića, stanica za punjenje elektronskih uređaja, dok će o njima brinuti osoblje recepcije, stjuarti i volonteri. Svima koji se opredijele za Premium kamp Sea Dance festivala, biće omogućen zakup mjesta u posebno izdvojenom i čuvanom prostoru, sa natkrivenom velikom tendom koja će obezbijediti dodatni hlad, uz zasebne tuševe i toalete, kao i pravo na brz prolaz prilikom prijave na recepciji kampa. Kupaći kostim, peškir za plažu, naočare za sunce i neki dobar zaštitni faktor – obavezni!

 

Zamjenska mjesta na festivalu

Zamjenska mesta za festivalske narukvice ove godine radiće od utorka, kako bi posjetioci izbjegli čekanje u redovima za zamjenu prvog festivalskog dana! Sea Dance festival vaučer potrebno je zamijeniti za festivalsku narukvicu koja korisniku omogućava ulazak na festivalski prostor. Prilikom zamjene potrebno je prikazati lični dokument radi utvrđivanja državljanstva. Zamjenski šalteri na recepciji kampa Sea Dance festivala, počeće sa radom od utorka u terminu od od 10 sati i radiće bez prekida.

Zamjenska mjesta na samom ulazu na festival za zamjenu vaučera, radiće u sljedećim terminima:

– Četvrtak, 14. jul, od 10h do 03h

– Petak, 15. jul, od 16h do 03h

– Subota, 16. jul od 17h do 03h

Svim posjetiocima festivala savetuje se da zamijene svoj vaučer za narukvicu prije početka festivala, jer se očekuju ogromne gužve na zamjenskim mjestima, pogotovo prvog dana festivala, u četvrtak, 14. jula.

 

Ulazi

Kapije Sea Dance festivala radiće dvokratno – za dnevni i večernji dio programa festivala.

Svakog dana posjetioci će moći da prate dnevni program do 18 časova kada je planirana pauza, i priprema programa za večernji dio nastupa.

U 19 časova kapije se otvaraju za večernji program, a zatvaraju se u 3 sata poslije ponoći i nakon tog vremena nije moguće da se uđe na festival.

Zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, apelujemo na posjetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obilježenim i obezbijeđenim ulazima, samo uz ulaznicu, festivalsku narukvicu, ili akreditaciju.

U toku jedog dana možete ući na festival samo jednom za dnevni program, i samo jednom za večernji program. Ukoliko izađete osoblje na ulazu neće biti u mogućnosti da vas ponovo pusti unutra.Pored festivalskog obezbeđenja ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbjeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

 

Prevoz na festival

Za sve festivalske fanove u Crnoj Gori, obezbijeđen je organizovani autobuski prevoz iz svih crnogorskih gradova ka plaži Jaz u vrijeme trajanja festivala, a koji će se odvijati svakodnevno od 14. do 16. jula. Planirani su organizovani polasci:

Autobusi iz Nikšića, u danima trajanja festivala od 14. do 16. jula, kretaće ka Jazu ispred hotela Onogost u 16 časova. Na ruti ka Jazu autobusi će stajati i preuzimati putnike u Danilovgradu, u 16:30 sati glavni kruzni tok na magistrali, Podgorici u 17 časova ispred Delta City-a, i Cetinju u 17:30 sati sa autobuske stanice.

Autobusi iz Ulcinja, u danima trajanja festivala od 14. do 16. jula, kretaće ka Jazu u 17 sati sa platoa kod Male plaže. Na ruti ka Jazu autobusi će stajati i preuzimati putnike u Baru, u 17:45 časova ispred sportskog centra Topolica, i Petrovcu u 18:15 sati kod autobuske stanice.

Autobusi iz Bijelog Polja, u danima trajanja festivala od 14. do 16. jula, kretaće ka Jazu ispred ispred hotela Bijela rada u 14:30 časova. Na ruti ka Jazu autobusi će stajati i preuzimati putnike u Mojkovcu, u 15:10 časova preko puta autobuske stanice, i Kolasinu u 15.30 časova sa autobuske stanice.

Autobusi iz Herceg Novog, u danima trajanja festivala od 14. do 16. jula, kretaće ka Jazu u 18 časova ispred sportskog centra u Igalu preko puta Instituta. Na putu ka Jazu autobusi će stati i preuzeti putnike u Tivtu u 18:45 sati sa stare autobuske stanice u centru.

Autobusi iz Kotora, u danima trajanja festivala od 14. do 16. jula, kretaće ka Jazu u 18:30h ispred TC Kamelija. Vrijeme dolaska svih autobusa na plažu Jaz je u 19 časova sa svih relacija, a povratak sa Jaza za sve autobuse predviđen je u 05 sati ujutro.

Cijena povratne karte iz Podgorice je 10 eura, Cetinja 7, Nikšića 14 eura, Danilovgrada 12 eura,  Bijelog Polja 17 eura, Mojkovca 15 eura,  Kolašina 14 eura, Ulcinja 12 eura, Bara 10 eura, Petrovca 8 eura, Herceg Novog 10 eura, Kotora 7 eura, i Tivta 7 eura. Karta se kupuje direktno po ulazu u autobus prije samog polaska.

 

AUTOBUSKI PREVOZ – BUDVA – JAZ

Tokom trajanja festivala, na relaciji Budva – Jaz, biće organizovan autobuski i taxi prevoz. Svi polasci iz Budve autobusima “Lalatović travel” biće organizovani sa stajališta u ulici Trg Slobode kod hotela Slovenska plaža ( odmah pore Tre Canne) i cijena karte za jednu vožnju iznosiće 1.5 eura i kupovaće se kod vozača.

 

Red vožnje

Polasci svakog dana tokom trajanja festivala, od 14. do 16. jula i to:

– na svakih sat vremena u periodu od 10-18h

– na svakih 20 min u periodu od 18-22h

Povratak sa Jaza

– na svakih 30 min u periodu od 2 – 5h

– (po potrebi) na svakih 30 do 60 min od 5 – 7h

“Palma taxi” je ovogodišnji partner festivala, a njegovo stajalište će se nalaziti u Mediteranskoj ulici kod hotela Tre Canne ili na poziv broja 19550, 19577 i 068019577, a cijena vožnje u jednom pravcu iznosi 7 eura.

 

Parking za posjetioce festivala

Za sve posejetioce koji žele na festival doći sa svojim vozilima predviđen je parking na tri lokacije. Parking na samom prostoru Jaza u blizini festivalske zone – po cijeni od 10eura na dan. Broj parking mjesta je veoma ograničen – i mogućnost parkinga rezervisana je samo tokom dana do 03h časova. Parking na prostoru Mega marketa – na 800 metara od Jaza – po cijeni od 5 eura na dan, kao i parking na oko 1.9 km od Jaza po cijeni od 3 eura na dan.