Slušali smo ga među prvima na Exitu, a sada osvaja ceo svet – izašao je novi album Kilersa!

25. septembra 2017. — Autor: EXIT

Novi album Wonderful Wonderful čuvenog američkog rock sastava The Killers, koji su ove godine bili hedlajneri Exita, objavljen je u petak, a celokupna internet zajednica, od kritičara, preko fanova, do dežurnih muzičkih poznavalaca, utrkuje se u davanju visoke ocene ovog dugoočekivanog izdanja, prvog od albuma Battle Born iz 2012. godine. I dok su se Kilersi ekspresno ustoličili na prvo mesto liste iTunes, kritičari su složni u oceni da je ovo najbolji album rokera iz Nevade u poslednjih deset godina!

Rok giganti iz Las Vegasa na Exitu su domaću publiku obradovali najvećim hitovima u karijeri, poput „Somebody Told Me“, „Smile Like You Mean It“, „Human“, i horski pevane „All These Things That I’ve Done“, da bi nastup maestralno završili antologijskom pesmom „Mr. Brightside“. Na nastupu se našao i njihov prvi singl sa albuma, duhoviti „The Man“, fanki disko numera koja je obeležila zvuk čitavog albuma za koji Evening Standard piše da je „izuzetno zabavno izdanje, lako slušljivo i poprilično divno (‘wonderful’)“.

Kritičar svetski poznatog muzičkog magazina NME, Barry Nicolson, daje ocenu da je frontmen Brandon Flowers „neurotičan, izuzetno motivisan, sentimentalan, na momente banalan“, ali da je rezultat da je novi album Kilersa „njihovo najbolje izdanje od albuma ‘Sam’s Town’.“

I britanski The Guardian slaže se u oceni da je ovo izdanje sjajno i upečatljivo, te da sadrži najbolje pesme Kilersa u prethodnih deset godina: „Ova muzika je velika, a duša albuma je intimna i dirljiva“. Dobre ocene dali su i BBC, kao i Rolling Stone, dok je Q Magazine dao zanimljiv prikaz: „U pitanju je svetlucav indie-pop album sa zvukom koji je blještav i uglačan kao vegaški neboder“.

Za sve ljubitelje Kilersa u Srbiji, album je dostupan online putem ovog linka, dok će ubrzo u Srbiji biti dostupno i fizičko izdanje Wonderful Wonderful.