State of Exit zona u znaku Novi Sad – Omladinska prestonica evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021.

16. juna 2016. — Autor: EXIT

Exit Fondacija, OPENS2019. EPK2021. pozivaju sve organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da se za vreme trajanja Exit Festivala 2016. godine predstave posetiocima na Petrovaradinskoj trvđavi, na State of EXIT Zoni.

Kao i svake godine deo pažnje koju festival privlači na sebe usmeravamo na one koji se trude da svet učine boljim mesto za sve nas. Ono što pored muzike i ljubavi pokreće svet, zasigurno je i aktivizam. Stoga, pozivamo sve organizacije civilnog društva, koje žele da četiri festivalska dana zajedno sa Exitom budu pokretačka snaga, da se prijave na učešće na Magičnoj State of Exit Zoni.

Ideja Magične State of Exit Zone jesta ta da svaka organizacija koja konkuriše ponudi i svoju magičnu ličnost (može da bude iz prošlosti, iz mitologije iz književnosti i fikcije, iz filmova serija i igrica, čak i izmišljena) koja najbolje oslikava njihov rad, aktivizam i ono za šta se zalažu i promovišu. Zadatak izabranih organizacija će biti da pripreme materijal za svoju promociju i kostim njihovog magičnog lika koji će sve to promovisati.

Ove godine, Novi Sad je ostvario istorijski uspeh ulaskom u finale za Omladinsku Prestonicu Evrope 2019. i Evropsku Prestonicu Kulture 2021. Tim povodom, ovogodišnja State of Exit Zona će biti u znaku Novi Sad,  prestonica Mladih i Kulture.

Više informacija o ovoj inicijativi možete pogledati na sledećim linkovima:
Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019. : http://opens2019.rs/
Evropska prestonica kulture Novi Sad 2021. :  http://novisad2021.rs/

U izboru organizacija vodićemo računa o sledećim kriterijumima:
– Kvalitet programa i primerenost programa State of EXIT zone;
– Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi;
– Povezanost programa/aktivnosti sa temama OPENS2019. i EPK2021.

Predlog
programa/aktivnosti, pored osnovnih podataka organizacije, treba da sadrži detaljan opis aktivnosti, neophodne tehničke uslove, dva predstavnika organizacije kao i njihova imena.

Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti osnovne uslove za rad kao i potrebne akreditacije.

Rok za prijavu je 20. jun
do ponoći!!

Vaše prijave šaljete na mail: [email protected]

Odluka o tome koje organizacije će se predstaviti festivalskoj publici iz celog sveta, biće doneta najkasnije do 20. juna.

Verujemo da će State of EXIT ZONA biti još jedan od razloga da Novi Sad osvoji počasne titule Evropske prestonice Mladih i Kulture.

Pored ovog konkursa, ideje za promotivne aktivnosti koji su u toku, projektni tim OPENS2019 raspisuje još jedan konkurs i to za volontere koji su se realizovali jednom ili koji će se realizovati u budućnosti na teritoriji  grada Novog Sada. Više informacija uskoro na sajtu OPENS-a.

close-link