Šutka uz Anti-flag na Explosive stage-u

8. jula 2016. — Autor: EXIT

“Ovo je samo početak Exit festivala, hajde da stvaramo istoriju – 1,2,3,4, pevajte svi!” glasno je izgovarao pevač čuvenog benda Anti-flag. Publika je bila poslušna, a najupečatljiviji je svakako bio silazak u publiku pevača Justin Sane, kada je masa, prvobitno uplašena zbog ogromne šutke, prišla da ga podrži.

Njihov agresivan pristup publika poštuje, pa je svojim govorom uspeo da smiri strasti u masi kada je izbio incident, naređujući im da ne smeju tako da se ponašaju na njihovom nastupu, niti bilo gde. Promovišući ideju anti-nasilja i još mnoge ideje koje su protiv vlasti, rata, Anti-flag napravio je neverovatnu atmosferu na Explosive stage-u.

Svirali su i obradu čuvene pesme “Should I stay or should I go”, tako da je i publika, koja ih možda prvi put čuje, glasno pevala stihove. Sane-ovi zahtevi idu još dalje, on naređuje publici da se okrenu jedni prema drugima i upoznaju se, zagrle.

Kada je pevač Sane rekao publici da naprave veliki krug, kada je rekao da čučnu, da pevaju, publika je sa zadovoljstvom poštovala njegove zahteve. To je bio njihov prvi nastup na Exitu i čini se da će se rado ponovo vratiti u Novi Sad i obradovati prave pankere.