Ultimativnu X-Bass avanturu pojačavaju DJ vadim i The Upbeats

4. decembra 2015. — Autor: EXIT

Oduševljeni ovogodišnjim X-Bass programom, na ličnu inicijativu, ultimativnu X-Bass avanturu pojačavaju DJ Vadim i The Upbeats.

Okarakterisan kao „jedan od retkih umetnika koji je istinski napravio nešto novo u polju hip-hop muzike“, DJ Vadim poznat je po savršenom spoju hip-hop, soul, reggae i elektronske muzike. Nastupiće na glavnoj bini festivala u petak, 10. jula.

Tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim svetskim muzičkim legendama kao što su Stevie Wonder, The Roots, Prince, Public Enemy, Kraftwerk, Paul Weller i mnogim drugima. Brojne albume snimio je i pod imenima „Andre Gurov“ i „Little Aida“ kao deo projekata u kojima je imao ulogu DJ-a i producenta, a njegov poslednji album “Don’t Be Scared“ proglašen je od strane magazina Q za “pravu inovaciju u ritmovima“ s obzirom na maestralno uvođenje  različitih pravaca kao što su dubstep, bhangra, Afrobeat i vintage house.

DJ Vadim poznat je takođe po remiksima hitova velikih imena kao što su The Cure, Erykah Badu, Alice Russell, Paul Weller, Prince i CL Smooth, a kao veoma tražen izvođač, u proseku godišnje izvede 170 do 180 nastupa u više od 63 zemlje.

U završnoj noći Exit festivala, 12. jula, na glavnoj bini, nastupiće The Upbeats ili, kako ih mnogi nazivaju, “rock zvezde u dram and bass muzici”! U njihovom prepoznatljivom zvuku brzih bitova i atipičnih bass linija uživala je publika širom sveta, a oni su se našli rame uz rame sa velikim bass imenima kao što su Ed Rush & Optical, Bad Company, Hive, Gridlock, Bulletproof, TREi, State of Mind i Noisia. The Upbeats odlikuje više od 50 izdanja za najprestižnije etikete drum and bass scene – izdavačku kuću Andy C-ja – Ram Records, Vision Records koji pripada sastavu Noisia, Virus, Commercial Suicide i druge, kao i za njihovu etiketu Non Vogue.

Jeremy i Dylan, poznati i kao Terror Snake i Downie Wolf, pasionirani bejseri, surferi i skejteri, osvojili su drum and bass fanove širom sveta, a zašto publika toliko voli njihove energične live nastupe, videćemo već 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.