World Chill-In bina na Exitu donosi najegzotičnije zvuke iz celog sveta

15. juna 2017. — Autor: EXIT

EXIT Leto ljubavi koje je savršen start imalo na Sea Star i Revolution festivalima nastavlja se 5-9. jula na EXIT festivalu u Novom Sadu, kapacitet Tvrđave skoro je popunjen, a  mnogobrojni posetioci koji su obožavaoci tzv. “global club” muzike svoje utočište naći će na World Chill-In bini na Exitu. Ovo je već treća godina kako će ova bina biti utočište za sve poštovaoce egzotične muzike iz celog sveta, a pored već dobro poznatih faca iz muzičko-kolekcionarskog miljea Novog Sada, World Chill-In će ponuditi možda i najzvučnija imena sa međunarodne scene u svom dosadašnjem postojanju, među kojima su Kosta Kostov, Rafael Aragon, Rebel Up! SebCat, DJ Pozor, Haris Pilton i Baga Sound! Domaćin bine je novosadski DJ/MC Killo Killo i on će se postarati da i ove godine World Chill-Inn stage posetioci napuste sa smeškom i sa nestrpljenjem iščekuju sledeće izdanje.

Prvog dana svoj muzički odabir predstaviće KK Banda DJ’s, čija je muzika bazirana na roots regeu, uz rock-steady i dance-hall elemente do ska i tipičnih karipskih stilova, kao i Dub Duba, jedan od najboljih dunavskih disk džokeja, koji pravi nezaboravne žurke, zatim Marunga, predstavnik digital duba, te Baga Sound, reggae/jungle dvojac iz Tuzle i Sun Matt iz Slovenije, virtuoz i kralj konteksta, koji miksuje slične stilove, kako bi set bio dinamičan.

U petak, 7. jula, publiku će zabaviti Rashomon & Bumbass selektaz, novosadski partimejkeri sa motom: „Ko ne zađuska, normalan nije“. Tu je i Fokus, čija je muzika inspirisana reggae i dub pravcima, po karakteru varira od ambijentalne do adrenalinske, a trudi se da pojedine pesme pečatira semplovima koji potiču sa balkanskog podneblja, te Rebel Up! SebCat iz Belgije, koji promovišu različite lokalne muzičke stilove širom sveta, bilo da je to tradicionalna ili urbana muzika, a sve to upotpunjuju interaktivnim vizualima. Iz Francuske nam dolazi Rafael Aragon, global bass producent, DJ i kompozitor, sa tropskim i orijentalnim stilovima u muzici i Rudhaman iz Podgorice, za koga je house muzika postala osnova i velika ljubav koju propagira na svojim nastupima.

Za groznicu subotnje večeri biće zadužen DJ One, čiji je stil miks bezvremenskih specijaliteta širom sveta. Nije žanrovski ograničen, pušta sve što je dobro i zaslužan je za opstanak dobrog provoda. Pored njega publici će se predstaviti i Haris Pilton, koji donosi pregršt novih melodija, kostima i priča o dalekim prerijama, te Kosta Kostov, rođen u Bugarskoj, a baziran u Nemačkoj, uvek u potrazi za najboljim global dance melodijama, koji miksuje trake, uključujući i svoje kompozicije, gde se balkanski, mediteranski, afrički i američki koreni susreću sa finim bas stilovima, zatim domaćin bine DJ/MC Killo Killo, onaj koji peva, ali i pušta najluđu muziku u Novom Sadu i DJ Pozor, koji je nastupao na prošlom Exitu, a ove godine želi da napravi ludu žurku koja će se pamtiti.

Za završnicu festivala biće zaduženi DJ Shi & Kuf Selecta, koji će svojim eklektičnim muzičkim odabirom učiniti da zaboravite na stvarnost i prepustite se iskonskoj sreći, Haringa Selecta sa muzikom koja žanrovski spada u freestyle i drum’n’bass, Ufoslavians DJ set iz Slovenije, koji su mešavina regea, balkanske, elektronske i world muzike, poznati po specijalanim performansima na svojim nastupima, zatim Government 4000, koji je ogranizovao veliki broj muzičkih događaja i radio praktično u svim većim klubovima u Beogradu, a i zagreva podijume za igru u zemljama širom Evrope, i  Dovlaman, čiji set obuhvata komercijalne i underground muzičke pravce: funky breaks, hip-hop, electro, disco, electro house, bass i breakbeat , predstavlja plesni spektakl  i pun je iznenađenja i neočekivanih obrt