Za Sevdah ima mesta i na festivalima

9. jula 2016. — Autor: EXIT

Svojim autentičnim nastupom i glasom, Božo Vrećo je izmamio osmeh na lica publike na Fusion Stage-u i modernim pristupom sevdahu pokazao da taj žanr ne mora da podrazumeva samo tužnu notu. Njegov glas i pojava nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a publika se okupila i pre nego što je bend Božo Vrećo i Halka zasvirao.

Na bini, svi muzičari su bili obučeni u crna odela sa kravatama, sem Bože kojem je crna odeća sa resama omogućila da istakne plesne veštine u kojim je publika uživala. Pesme „Jablan“, „Tamburalo momče uz tamburu“, „Ah, ta ljubav“ bile su samo uvod za ono što je taj bend pripremio za posetioce EXIT festivala. Taj koncert spojio je mlade i stare, a Božo se publici obratio rečima „Volim vas ljudi“. U prvom nastupu ovog benda na Exitu neki su uživali i sa brda iznad Fusion Stage-a, gde publika može da odahne na lejzi begovima i odmori nakon, i za vreme, odličnih koncerta.

Sarajevski pevač sevdaha srpskoj publici postao je poznat nakon zabrane mjuzikla „Koštana“ Kokana Mladenovića, u Pozorištu na Terazijama, gde je Božo Vrećo trebalo da igra Koštanu. Ne Exitu je publika pokazala da ne podržava takve odluke. EXIT ga i te kako poštuje i uživa u sevdalinkama, oseća njegovu emociju i nema predrasude ni prema kome.

Nakon sevdaha, publika je uživala u mešavini žanrova benda Kultur Shock feat Edo Maajka, koji su napravili odličnu atmosferu.