Zalazak sunca na glavnoj bini uz Bitipatibi

9. jula 2016. — Autor: EXIT

Ispraćaj sunca na počinak ovog petka na EXIT festivalu ulepšao nam je beogradski bend Bitipatibi. Nežni Unin glas savršeno se uklopio uz taj deo dana kada su senke već sasvim izdužene i počinju da blede i sve polako odlazi u fade out dok se harmonije klavijatura razlivaju i rastapaju po vazduhu i prepliću sa rastegnutim gitarskim rifovima, propraćeni sjajnom bas-bubanj ritam sekcijom.

Njihove pesme su nežne, sanjive i kao da u sebi nose neke skrivene tajne koje čekaju da budu otkrivene, iako su tekstovi, većinom ljubavne tematike, potpuno iskreni i puni života. Većina bendova ne voli da svira na otvorenom dok još ima dnevnog svetla, ali Bitipatibi flow se idealno uklopio uz smenu sunca i meseca na nebu. Dok je Una pevala “u tvojoj kosi zaspalo je sunce”, ono je zaista zaspalo negde daleko iza bedema tvrđave, a dodatnu dozu psihodelije uneli su baš u to vreme uključeni zeleno-plavi reflektori i šarene projekcije na video-bimu.

Šteta što je još bilo previše rano da se više ljudi okupi ispred bine da vidi i čuje ovaj sjajan bend, ali očigledno je da su svi prisutni uživali u njihovom nastupu i aplauzom ih podržavali i burno reagovali na neke od njihovih najpoznatijih hitova, kao što su “Letnja pesma”, “Mali betmeni”, “Andrija”, “Pesma Beogradu”, “Šećer” i nova pesma “Okean”.

close-link