Dobro došli na EXIT!
Gledaj uživo
Dobro došli na EXIT!
/

EXIT pokreće Zelenu Я:Evoluciju od pošumljavanja Fruške gore u partnerstvu sa Delegacijom EU

EXIT fondacija pokreće Zelenu Я:Evoluciju, veliku ekološku platformu čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim godinama zasadi preko milion stabala!

14. novembar 2019. — Autor: EXIT

Prva akcija biće realizovana u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji već 23. novembra na Fruškoj gori gde će biti započeta sadnja prvih 13.000 stabala hrasta! Ova velika akcija deo je EU projekta Natura2000 i inicirana je na prethodnom EXIT festivalu kada se na Petrovaradinskoj tvrđavi za ovaj ambiciozan poduhvat prijavilo preko hiljadu dobrovoljaca sa odgovornim stavom prema životnoj sredini. U subotu, 23. novembra oni će, uz pomoć volontera iz EXIT tima, EU Delegacije u Srbiji i zemalja članica, uz prisustvo Ministarstva zaštite životne sredine, te podršku Nacionalnog parka Fruška gora i Pokreta gorana Vojvodine, učestvovati u stvaranju novih pluća Srbije!

Iako je najveći deo volontera za predstojeću akciju sadnje drveća na Fruškoj gori prijavljen na prethodnom EXIT festivalu, ostalo je još stotinak mesta za sve one koji su voljni i željni da učestvuju, te se pozivaju svi koji su zainteresovani da se prijave putem mejla [email protected] najkasnije do nedelje, 17. novembra.

Svim volonterima biće obezbeđen prevoz iz Beograda ili Novog Sada, osveženje, hrana, suvenir i oprema potrebna za sadnju, te organizovano druženje posle akcije, dok će oni najsrećniji osvojiti i ulaznice za jubilarni 20. rođendan Exita od 9. do 12. jula 2020! Akcija je planirana za subotu, 23. novembra, od 9h do 17h. Pošto je broj preostalih mesta za učestvovanje u akciji ograničen, prednost će imati dobrovoljci koji su se prijavili prvi.

Vrati prirodi – Pridruži se, posadi drvo!