EXIT Vrednosti

Naša MISIJA je da iniciramo pozitivne društvene promene i ubrzamo evoluciju ljudske svesti koristeći kreativne industrije, vrhunske globalne umetničke, obrazovne i humanitarne događaje, kao put za prenošenje poruke ljubavi i slobode čitavoj planeti. A sve ovo u cilju ispunjenja naše VIZIJE – Čovečanstva i Zemlje u harmoniji, kako na lokalnom i regionalnom, tako i na globalnom nivou.

Nastao kao studentski društveni pokret 2000. godine, EXIT je i danas jedini festival u svetu koji je izrastao iz želje za progresom i težnje ka slobodi. Tokom godina festival je svoj prepoznatljivi identitet izgradio kroz jedinstveni eklektični muzički program, kreiranje brojnih društveno-odgovornih kampanja i aktivnu podršku humanitarnim, ekološkim i kulturnim pokretima i organizacijama.

EXIT nije samo festival, već  pokret, simbol progresa i motor promena u društvu, ali i vodeća platforma za kreativne industrije, ne samo u Srbiji, već i u regionu Balkana. Regionu, koji je rastrgnut decenijom krvavih ratova, u kojima mnogi mladi i dalje odrastaju dojeni mržnjom prema narodima u susednim zemaljama. Prihvatili smo se zadatka da takvu realnost promenimo, i da region Balkana postane simbol za zajedništvo i progres.

Smisao i koreni našeg postojanja su u snažnoj želji za evolucijom i težnji ka napretku, kao i pozitivnim promenama kojima kreiramo puteve da poruke slobode stignu do što većeg broja ljudi. Ta iskra se ne gasi, naprotiv, vizija kojoj stremimo je sve jasnija – postati i trajati kao generator snažne pozitivne energije koja će ujediniti ljude, inspirisati ih i udahnuti im veru da harmoniju i čuda na ovoj planeti sami stvaramo.

Naša misija je da kroz festivale, kreativne industrije i društveni aktivizam nastavimo sa stvaranjem pozitivnih društvenih promena i da se neprekidno unapređujemo na svakom koraku zajedno sa ljudima oko nas i društvom u celini. Exit kao izlaz i podrška na putu ličnog razvoja i istinske sreće.