Ovo su pobednici velikog OPENS Play@EXIT konkursa!

Na najširem domaćem konkursu za mlade muzičare OPENS Play@EXIT, u organizaciji EXIT festivala i OPENS 2019 – saveza udruženja Omladinske Prestonice Evrope Novi Sad izabrani su najbolji bendovi koji će nastupiti na EXIT festivalu od 4. do 7. jula na OPENS State of EXIT zoni, te Addiko Fusion, OPENS Future Shock i Explosive binama.

10. jun 2019. — Autor: EXIT

Svoje umeće na Addiko Fusion bini predstaviće makedonski progresivni elektro-pop sastav Ki, kao i alternativno rock ime iz Novog Sada Mac Tire. Žestok line-up na Explosive bini upotpuniće i negotinski alternativni trio Sickter, melodični hardcore punk bend Reflection iz Gornjeg Milanovca, death metalci Haste iz Vrbasa i makedonski HC/metal sastav Short Fuse Hero.

OPENS Future Shock bina predstaviće budućnost muzičke scene i nove mlade autore, među kojima su indie rock sastav Këpurdhat iz Tetova, instrumentalni rokeri iz Niša There., kruševački pankeri Keni nije mrtav, ivanjički hardrock sastav Bonecarver, alternativni/garažni stoner duo iz Arilja Fade Out, pop-rock bend iz Negotina Hazel, dok iz Beograda stižu instrumentalni surferi Moussaka i alternativni rokeri Potop i Reci Cimet. Njima će se na sceni pridružiti i domaćini iz Novog Sada – rokeri Cheap Moonshine, akustični emo dvojac See It My Way, glameri Clyde i metalcore rock sastav FYN.

Pobednici konkursa za najbolje DJ-eve, Kozma, Milhouse, Jovan Vidosavljević i Petar P. nastupiće na OPENS State of EXIT zoni na Petrovaradinskoj tvrđavi.

EXIT festival ima tradiciju promovisanja novih autora i afirmaciju nove srpske i regionalne cene, a kroz OPENS Play@EXIT platformu do sada je na festivalu nastupilo više stotina bendova, od kojih su mnogi danas izrasli u zvezde velikog kalibra, ne samo na EXIT festivalu, već i širom zemlje i regiona.