Boris Brejcha – „fcking“ dobra zabava

Da li je ponekad potrebno opsovati da bi opisao nešto? Pa možda i da, ako te to nešto ostavi bez reči i moraš da podlegneš primalnom instiktu. Pogotovo kad je to nešto žurka na kojoj nastupa Boris Brejcha. Ovaj lutak nasmejanog lica je svoj lejbl nazavao Fcking Serious, čisto da naglasi koliko ozbiljno shvata to što radi, i da sa njim nema zezanja.

29. jun 2021. — Autor: EXIT

Dobro, ima, ima puno zezanja, jer tu smo svi da se zezamo, zabavimo i uživamo dok on vrti, ali ovim naslovom pokazuje da on sve što radi, shvata poprilično ozbiljno. Inspirisan Brazilom i karnevalom, rešio je da nastupa pod maskom, i tako u mrak specifiičan za tehno žurke donese dašak boje i nasmejanosti. Nije Boris Brejcha oduvek bio pod maskom, ali tek s njom stvara mit i buku oko sebe, dovoljnu da svi čujemo za njega i da ga svi zavolimo.

Svoju muziku je nazvao High Tech Minimal, koju često drugi nazivaju inteligentna muzika sutrašnjice. Žanr su prihvatili i drugi izvođači, a on ga je masterirao do perfekcije. Međutim, nakon nekoliko godina uspeha, Boris ne nestaje, već nastavlja da se razvija.

Posle godina i godina turneja, kao i novih singlova i traka, pokazao nam je koliko se dubine i različitosti krije iza termina i žanra minimal techno, i koliko to minimal može imati širine i prostora za razotkrivanje. Sve to on donosi u svojoj misiji da svima budu zabavno kad dođu na podijum za igru.

Sa svojom partnerkom i muzom Ginger je početkom ove godine izbacio singl Spicy. To im, naravno, nije prvi put da sarađuju, s obzirom da smo njen glas već slušali na pesama Hapinezz i To The Moon And Back. Novi album je već najavljen, i od pre par dana slušamo i uživamo u njegovom novom hitu.

Slučajno ili namerno, novi singl se zove „Exit“. Realno, znamo da se iza nasmejane maske nalazi tip koji baš voli EXIT, tako da čisto sumnjamo da je sve ovo slučajno! Ono što znamo sigurno jeste da će mts Dance Arena goreti 10. jula, kad basovi njegovih pesama budu tukli iz zvučnika.

Tekst: Miloš Dašić