Burak Yeter donosi hitove koji su osvojili planetu na veliki Exitov događaj u Strumici!

Burak Yeter, turski producent, DJ i tvorac nekih od najvećih svetskih hitova „teških“ gotovo milijardu strimova samo na YouTube-u, deceniju unazad osvaja planetu, radijski etar i najveće festivalske pozornice svojom muzikom, ali i atmosferom i energijom koju kreira gde god se pojavi.

16. avgust 2023. — Autor: EXIT

Nakon nastupa na ovogodišnjem EXIT festivalu, gde je do jutra držao desetine hiljada rasplesanih fanova ispred Gorki List Glavne bine i još jednom potvrdio status mega zvezde, 7. septembra stiže u prelepi strumički Gradski park na veliki Get EXITed spektakl! 

Odrastajući u rodnoj turskoj, Burak Yeter je bio uspešan student, nakon čega je postao inžinjer, specijalizovan za izgradnju autoputeva. Nudili su mu bogatu karijeru u struci, a porodica i prijatelji su bili ponosni na njega. Međutim, kao u svakoj filmskoj priči o uspehu i jurenju svog sna i strasti, paralelno je radio na sebi, svom umeću DJ-inga, ali i produkcije zvuka. Nakon studija u Turskoj, nastavio je školovanje u Londonu, gde je postao inžinjer zvuka i  time otvorio vrata muzičke karijere. 

Muzikom je počeo da se bavi još kao klinac. Sa osam godina je naučio da svira gitaru, a posle i druge instrumente. Odlaskom iz Turske postaje građanin sveta, sa stalnim selidbama i putovanjima na kojima je stasao u vrsnog muzičara. Bitna stavka na njegovim putešestvijama je Malta, gde je nastupio na MTV Dance Floor Chart žurci i stekao prve bitne fanove i poznanstva. Desetak godina je izbacivao pesme, išao na turneje i gradio karijeru, a onda je sve kliknulo 2016. godine. Yeter se okreće New world projektu, koji daje novu svežinu kako njemu i njegovom stvaralaštvu, tako i celoj globalnoj house i plesnoj muzičkoj sceni. 

Pesmom Happy je uhvatio zalet, a onda u saradnji sa Danelle Sandoval objavljuje singl Tuesday“, koji je bio verovatno najveći hit tog leta i niste mogli da je zaobiđite ni na jednoj plaži, kafiću, klubu ili tržnom centru. Utorkom ili bilo kojim drugim danom. Ušla je na listu najšazamovanijih pesama za 2017. godinu, i to na teritoriji cele zemaljske kugle. Samo od te pesme i lovorika koje je zaradio, mogao je da se povuče na neko mirno mesto i da ne radi više ništa do kraja života. Međutim, Burak je rešio da njegovo geslo u životu mora da bude da pomera granice i ide dalje. Upravo je to poručio narednim gigantski velikim hitom My life is going on. U međuvremenu su krenule da stižu internacionalne pohvale i priznanja muzičke industrije, pa je tako našao mesto i na DJ Mag listi top 100 najboljih DJ-eva sveta!

Poslednjih godina, stacionirao se u svom studiju u Amsterdamu, odakle gradi karijeru i osvaja festivale i klubove širom sveta, a 7. septembra stiže na veliki Get EXITed spektakl u Gradskom parku u Strumici, na kom će nastupiti i pop-soul zvezda John Newman, regionalna senzacija Konstrakta, a još imena biće objavljeno uskoro!

Ulaz je slobodan i otvoren za sve posetioce, dok su za sve zainteresovane koji ovaj veliki događaj u organizaciji EXIT festivala žele da dožive na najvišem nivou u prodaji VIP ulaznice po ceni od 3.100 MKD (50 evra).