Cock Sparrer oživeo izvorni oi pank sedamdesetih

10. jul 2016. — Autor: EXIT

„We don’t wanna fight, because you tell us to“ – i sve ruke su u vazduhu, publika peva svaku pesmu legendarnog oi/pank benda Cock Sparrer. Sastav koji dolazi iz Londona napunio je Fusion Stage i obradovao sve one koji već dugo očekuju dolazak tog benda nastalog 1972. godine, a bilo je i očigledno da su premalo dolazili na ove prostore.

„Ovo je prvi put da nastupamo na EXIT festivalu, ali vratićemo se“, bio je uvod u fanovima već poznatu pesmu „We’re Coming Back“. Dečko u publici visoko je držao majicu Sex Pistolsa, verovatno kao podsećanje na to da su na početku svoje karijere „otkačili“ čuvenog menadžera Sex Pistolsa, Malcolma McLarena, a možda i zbog toga što su ih uvrstili u istorijske pank bendove.

Na sredini Fusion Stage-a baklja je zapaljena, i to je bilo dovoljno da fanovi, ali i sam bend, dobiju još veću energiju. Cock Sparrer nastupio je u Srbiji pre sedam godina i prisećao se, zajedno sa publikom koja je prisustvovala koncertu, koliko je to bio dobar šou.

Čak bi se moglo reći da bi publika, sve i da je pevač tog benda samo sedeo, jednako glasno pevala sa njim. Međutim, ceo bend je napravio sjajnu atmosferu, oživljavajući pank scenu iznova.