DJ Snake – na tronu dance muzike

Muzika ove decenije zahteva od izvođača da voze slalom kroz žanrove, i ako ne umeš da se snađeš u takvom okruženju i sistemu rada – ispadaš iz prve lige. DJ Snake je u prvoj ligi, a kojom vrstom muzike se on služi – evo ni mi nismo baš sigurni, ali volimo to što radi.

23. jun 2021. — Autor: EXIT

Taman kad naviknemo na njegov EDM zvuk, on nas počasti hip-hop bengerom. Kad pomislimo – eto, DJ Snake je jedan hip-hop producent – on izbaci pop dancehall himnu, i tako iznova i iznova.

Odrastao na hip-hop zvuku, pogotovo na saundtreku iz filma „Mržnja“, ovaj Francuz alžirskog porekla (pravo ime mu je William Sami Étienne Grigahcine) zadobio je nadimak Snake jer je uspevao kao kakav gmizavac da izbegne sukob sa policijom. Danas priznaje da mu se ne sviđa to ime, ali da je sad već kasno, jer ga svi tako znaju.

Zvezde s kojima sarađuje ređaju se kao na traci – Justin Bieber, Cardi B, J Balvin, Selena Gomez.

Iako je producirao „Born This Way“, veliki ultimativni mega hit koji je izvodila Lady Gaga, ipak više skreće poglede na sebe pesmom „Turn Down For What“, u kojoj su dropovi i sintovi terali na skakanje i ples, dok je Lil John (sećamo se njega, je l’ tako?) skičao, vrištao i repovao preko matrice.

Produkcija, remiksi, žurke, sve su to stvari kojima se peo ka tronu, na kojem je krunisan pesmom u saradnji sa MØ, i Major Lazer – „Lean On“. Tog leta 2015, a i nekoliko godina posle, nigde niste mogli da pobegnete od te pesme. Kažu teorije zavere da na čelu sveta sede tajna društva ljudi guštera, ali izgleda da se na tronu dance muzike nalazi Zmija.

Zvezde s kojima sarađuje ređaju se kao na traci – Justin Bieber, Cardi B, J Balvin, Selena Gomez.

Sa Selenom je ponovio saradnju početkom ove godine, u velikom hitu „Selfish Love“, a uskoro nas očekuje i novi singl s velikom K-pop zvezdom Blackpink, kao što je potvrdio u klipovima na svom Instagramu.

Kao i mnogi drugi, ni Snake nije bio imun na korona-virus ove godine, ali srećom, brzo je prebrodio ovaj problem, i jedva čeka da dođe na glavnu binu i otvaranje novosadskog EXIT festivala, u četvrtak, 8. jula. A mi jedva čekamo da ga ugostimo i skačemo do jutra uz njegove hitove.

Tekst: Miloš Dašić