Exit Family
Exit Family

7 festivala
7 neverovatnih lokacija
5 država!

EXIT porodica festivala broji sedam događaja na sedam fantastičnih različitih lokacija, u pet zemalja u regionu. Među njima su Sea Star festival u Umagu u Hrvatskoj; EXIT festival na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu u Srbiji; Sunland festival u Primorskom u Bugarskoj; Revolution festival u Temišvaru u Rumuniji, Sea Dance festival u Budvi u Crnoj Gori, Ada Divine Awakening na Adi Bojani u Crnoj Gori, kao i No Sleep festival u Beogradu u Srbiji.

EXIT je u 2021. godini označio početak nove ere, u kojoj je festival, pod simboličnim sloganom EXIT 2.0, proslavio 20. rođendan i najavio brojne inovacije u svim oblastima svog delovanja. Petrovaradinska tvrđava bila je u centru pažnje svetske muzičke javnosti, na kojoj je na preko 40 bina i zona okupila neke od najznačajnijih muzičkih zvezda današnjice, ali i nekoliko odabranih EXIT izvođača iz prethodne dve decenije, čiji su nastupi zauvek postali nerazdvojan deo istorije festivala.

EXIT Family festivali

EXIT Freedom festivali

Sea Star Festival

Stella Maris, Umag, Hrvatska

Best Nominee
Sea Star Festival

Sea Star festival osnovan je 2017. godine i od samog svog nastanka predstavlja savršeno otvaranje festivalske sezone na istarskoj obali. Posle tri izrazito uspešna festivalska izdanja, četvrto izdanje iščekuje se nestrpljivo, kako zbog programa krcatog vrhunskim imenima muzičke scene, tako i zbog kristalno plavog mora, nezaboravnog provoda sa društvom i uskih primorskih ulica starog grada Umaga!

Na omiljenoj destinaciji za najbolji uvod u leto, laguni Stella Maris u kojoj se festival održava, od nastanka do danas nastupile su velike svetske zvezde The Prodigy, Wu-Tang Clan, Paul Kalkbrenner, Fatboy Slim, Hurts, Robin Schulz, Sven Väth, Nina Kraviz, IAMDDB, ali i regionalna imena među kojima su Dubioza Kolektiv, Rambo Amadeus, Elemental, Edo Maajka, Marko Nastić, Bajaga i Instruktori, Vojko V, Krankšvester i mnogi drugi!

EXIT Festival

Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad, Srbija

Best Award
EXIT Festival

EXIT je višestruko nagrađivani muzički festival osnovan 2000. godine, koji svake godine iznova predstavlja mesto muzičkog hodočašća za posetioce iz preko devedeset zemalja sveta! Festival koji je već godinama unazad pri vrhu svih lista najboljih evropskih, ali i svetskih muzičkih događaja, u 2021. pod simboličnim sloganom 2.0 proslavio je svoju 20. godišnjicu!

Tokom svoje dvadesetogodišnje istorije EXIT je ugostio vodeća imena svetske muzičke scene među kojima su Pet Shop Boys, Billy Idol, The Cure, The Killers, Guns N’ Roses, Franz Ferdinand, Motörhead, Iggy Pop, David Guetta, Massive Attack, Liam Gallagher, Grace Jones, Faithless, Cypress Hill, Beastie Boys, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, The Prodigy, Migos, Sex Pistols, Kraftwerk, Korn, Moby, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Faith No More, LCD Soundsystem, Nick Cave and The Bad Seeds, Pulp, Jamiroquai, M.I.A., Slayer, Ellie Goulding, Hardwell, Carl Cox, Avicii i mnoge druge.

EXIT je višestruko nagrađivani letnji muzički festival – zvanično je proglašen za „Najbolji evropski festival“ na Evropskim festivalskim nagradama u Groningenu (Holandija) 2013. i 2017. godine, a osvojio je i nagradu „Najboljeg festivala van Velike Britanije“ na Britanskoj dodeli nagrada 2007. godine. Osim u oblasti muzike, EXIT festival je 2018. poneo titulu Šampiona regionalne saradnje koju dodeljuje Savet za regionalnu saradnju, zbog toga što već dve decenije spaja ljude iz regiona, premošćava kulturološke, političke i sve druge različitosti i nudi duh tolerancije, razumevanja i prosperiteta.

Sunland Festival

Perla, Primorsko, Bugarska

Jedna od najimpresivnijih plaža u Bugarskoj, Perla u blizini grada Primorsko, domaćin je još jednog festivala koji stiže direktno iz Exitove porodice – Sunland festivala!

Exitovo bugarsko izdanje – Sunland festival donosi jedinstveni ugođaj i originalnu atmosferu samog EXIT festivala i pretvara plažu Perla u najbitniju primorsku letnju party destinaciju. Krajem jula Sunland nudi kompletno festivalsko iskustvo za sve muzičke fanove, a očaravajuća plaža Perla postaje jedna od najatraktivnijih lokacija na obali Crnog mora i tokom ta tri dana, na četiri stejdža, publici predstavlja preko 50 internacionalnih i lokalnih izvođača.

R:EVOL:UTION Festival

Casa Verde, Temišvar, Rumunija

Best Nominee

Jedan od najatraktivnijih parkova u Temišvaru, Casa Verde, čiji prirodni dekor čine bajkovite kućice, nalik na zamkove, domaćin je još jednog festivala koji stiže direktno iz Exitove porodice, R:EVOL:UTION! Na festivalu su gostovale svetske i regionalne zvezde poput Noisia, DJ Fresh, Unkle, Sabaton, Rudimental, Sigala, Gogol Bordello, Dub FX, Wilkinson, Dubioza Kolektiv i brojni drugi, a pored muzičkog programa, festival je poznat po fokusu na ekologiju, te brojnim kreativnim sadržajima koje kreiraju umetnici iz svih delova sveta.

Sea Dance Festival

Buljarica, Budva, Crna Gora

Best Award
Sea Dance Festival

Sea Dance festival, dobitnik nagrade „Best Medium-Sized European Festival“ za 2014. godinu, okuplja fanove iz preko 50 zemalja iz celog sveta.

Prethodnih šest godina jadranskom obalom odzvanjali su hitovi megastarova kao što su The Prodigy, David Guetta, Skrillex, Fatboy Slim, Sven Väth, Nina Kraviz, Alice Merton, Richie Hawtin, Jamiroquai, Underworld, Rudimental, Róisín Murphy, Hurts, Lost Frequencies, John Newman, Sean Paul, Robin Schulz, Nile Rodgers, ali i najvećih regionalnih muzičkih imena, koji su u Budvu privukli preko 300.000 ljubitelja dobrog zvuka sa svih meridijana.

Duge letnje noći postaju još lepše kada se provode na festivalu tik pored mora, te upravo zbog toga, plaža Buljarica predstavlja idealnu festivalsku lokaciju. Dugačka više od 2 kilometra i smeštena na svega pola sata vožnje od budvanskog Starog grada, predstavlja istinski biser netaknute prirode jadranske obale i pravu zelenu muzičku oazu.

Ada Divine Awakening

Ada Bojana, Crna Gora

Ada Divine Awakening Festival

Ada Divine Awakening je prvi festival svesnosti i intimnosti na ovim prostorima, koji se održava sredinom septembra u rizortu FKK Ada Bojana. ADA je najmlađi član Exitove festivalske porodice.

Na jednoj od najlepših destinacija Evrope okuplja vodeće svetske stručnjake i edukatore na polju partnerskih odnosa, seksualnosti i ličnog razvoja, kao i zvučna muzička imena iz regiona i sveta.

Ovaj nesvakidašnji retreat ukazuje na ključne probleme sadašnjice, a s druge strane, kroz tematske radionice pruža znanja i uvide koja unapređuju svaki aspekt života.

No Sleep Festival

Beograd, Srbija

Best Award
No Sleep Festival

No Sleep festival, koji je za kratko vreme izgradio zavidnu reputaciju, za svoje prošlogodišnje izdanje proglašen je u januaru 2020. „Najboljim novim festivalom“ u Evropi na Evropskim festivalskim nagradama u Holandiji. Najmlađi član EXIT festivalske porodice prigrlio je veliki broj klubova širom prestonice i za dve godine koliko postoji ugostio vodeća imena, ali i nadolazeće zvezde, uz podršku aktera regionalne i domaće scene! Među njima su se našli Fatboy Slim, Nina Kraviz, Olof Dreijer, Dax J, I Hate Models, Francois X, Amelie Lens, Bicep DJ Set, Anastasia Kristensen, Mind Against, Kobosil, Joyhauser, Farrago, YokoO, Terry Francis, Anna Wall, VTSS i mnogi drugi.

Osim muzičkog programa, u okviru No Sleep festivala održava se i velika konferencija No Sleep Conference, na temu aktuelnih i gorućih problema u muzičkoj industriji, o kojima govore stručnjaci iz ove oblasti, ali i hedlajneri samog festivala.

Program se odigrava u Glavnom Hangaru u Luci Beograd, ali i klubovima Drugstore, 20/44, half, Mladost, Gadost, Gajba, Dot i Yugovinyl, te prostoru MARSH. Open Space i drugim lokacijama širom prestonice Srbije.

Za sva druga važna pitanja i odgovore piši nam na [email protected].