EXIT fondacija jedan od lidera zaštite prirode među kreativnim industrijama

4. decembra 2018. — Autor: EXIT

Exit fondacija će imati priliku da predstavi svoje ekološke akcije na „Creative Climate Leadership“ konferenciji 6. decembra u Krakovu, u Poljskoj. Ovaj događaj će okupiti umetnike, kulturne radnike i predstavnike kreativnih industrija, koji će razmeniti iskustva vođenja i osmišljavanja ekoloških projekata i o tome kako kreativnost može biti u službi očuvanja prirode.

„Creative Climate Leadership“ je program Evropske komisije za podršku kulturi i kulturnim sektorima za period 2014-2020, pokrenut za umetnike i profesionalce iz oblasti kulture, a Exit fondacija od početka svog delovanja kroz različite projekte radi na podizanju svesti o očuvanju prirode.

Program „Creative Climate Leadership“ okuplja osam evropskih partnera koji predstavljaju širok geografski domet, specijalnost u raznim umetničkim formama, različite pristupe izgradnji kapaciteta za delovanje na životnu sredinu kroz ceo kreativni sektor Evrope, a pokrenut je za umetnike i profesionalce iz oblasti kulture sa ciljem istraživanja kulturnih dimenzija klimatskih promena i preduzimanja kreativnih i fleksibilnih akcija od značaja.

EXIT fondacija u partnerstvu sa organizacijama širom Evrope aktivno promoviše značaj ekološke svesti u regionu zapadnog Balkana, dok je kampanja EXIT festivala za 2019. godinu fokusirana na temu očuvanja životne sredine. EXIT Tribe2019 pozvaće sve svoje fanove, ali i uticajne pojedince iz celog sveta, umetnike, sportiste i druge javne ličnosti, brojne pokrete i organizacije na ujedinjenje sa jasnim ciljem – zaštititi planetu i celokupan život na njoj!