EXIT predstavio WOMBA platformu na Pachamama bini

Nova World Music Balkans (WOMBA) platforma predstavljena je posetiocima sinoć, prvog dana EXIT festivala, na Patchamama bini.

8. jul 2022. — Autor: EXIT

WOMBA platforma je deo projekta MOST – The Bridge for Balkan Music, podržanog od strane Programa Kreativna Evropa, i njen cilj je da poveže i promoviše umetnike, promotere, događaje, izdavačke kuće i organizacije iz regiona fokusirane na autentičnu tradicionalnu muziku Balkana, istovremeno jačajući tržište World Music žanra na ovom delu planete i nastojeći da napravi iskorak tradicionalne muzike sa ovih prostora u svet.

Nakon svečane ceremonije otvaranja velika zvezda „svesne muzike” DJ Mose napravio je opuštajuću atmosferu, a engleski kantautor Sam Garrett je svojim neverovatnim glasom očarao publiku. Pored njih, prve večeri nastupio je i srpski bend Naked i bosansko – hercegovački bend Divanhana, jedni od pobednika na MOST konkursu za Balkan Music Expert, kao i Kamerata Balkanika & Lana Zorjan, DJ Farrapo i Vinodilo.

Danas započinje i prva WOMBA konferencija u Wellness & SPA hotelu “Fruške terme” i trajaće do nedelje 10. jula.

Večeras će na EXIT-ovoj Patchamama bini u sklopu WOMBA showcase nastupiti Maya Kamaty, Praful, Oratnitza, Shkodra Elektronike, Dub Duba i Pafel Falafel.