Glasaj za Exitove festivale u okviru DJ Mag Top 100 liste!

Jedan od globalno najuticajnijih muzičkih magazina DJ Mag pokrenuo je godišnje glasanje za Top 100 najboljih festivala u 2023. godini!

2. jun 2023. — Autor: EXIT

EXIT poziva sve fanove da glasaju za svoje favorite, sa kojih su poneli najlepše festivalske uspomene, a među njima su EXIT, No Sleep i Sea Star festival. Glasanje je moguće na ovom linku, do 21. juna u ponoć. Rezultati će biti objavljeni 27. jula. 

EXIT je na prošlogodišnjoj DJ Mag-ovoj listi zauzeo visoko peto mesto, ispred gigantskih događaja kao što su Glastonbury, Coachella, Burning Man, Lollapalooza, Sziget, Awakenings i mnogi drugi.

EXIT se izdvaja po tome što više od dve decenije neguje multižanrovski pristup, od najbolje svetske mejnstrim i alternativne elektronske muzike, preko vrhunskog popa, rocka, hip hopa i trapa, ali i reggae, drum’n’bass i drugih muzičkih pravaca. Kolosalna Dance Arena jedna je od glavnih Exitovih obeležja, a do sada je ugostila brojna imena elektronske muzike, od njih mnoga od njih redovno nalaze na DJ Mag-ovoj listi najboljih DJ-eva. Poznata kao svojevrsni hram elektronske muzike i jedan od najvećih plesnih podijuma na svetu, sa impresivnim zalascima sunca, mts Dance Arena ove godine sprema jedno od svojih najjačih izdanja, uz izvođače kao što su Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Keinemusik, Michael Bibi, Hot Since 82, CamelPhat, Mind Against i Agents Of Time. Od 6. do 9. jula na Petrovaradinsku tvrđavu stižu i The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillex, Alesso, Claptone, Sofi Tukker i brojni drugi! Pored raznovrsnog muzičkog programa, EXIT jedinstvenim čini i mesto održavanja – Petrovaradinska tvrđava – jedna od najposebnijih festivalskih lokacija na svetu. 

EXIT je višestruko nagrađivani muzički festival i nosilac brojnih titula, među kojima su ,,Najbolji veliki festival” 2013. i 2017. godine, kao i ,,Najbolji evropski festival na Britanskim festivalskim nagradama” 2007. godine. Proglašen je i za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja ,,Najbolje evropske destinacije”, koje se dodeljuje u saradnji  sa Evropskom komisijom, dok je Savet za regionalnu saradnju 2017. odabrao EXIT za Šampiona regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi. 

No Sleep platforma je izgradila zavidnu reputaciju na svetskoj sceni alternativne elektronske muzike, pre svega kroz kultne bine na festivalima EXIT i Sea Dance, ali i brojnim događajima u svetskim metropolama, kao što su London, Njujork, Rim, Sao Paulo, Barselona, Brisel i drugi. Na svojim izdanjima u Beogradu, No Sleep festival je do sada okupio neka od najtraženijih imena elektronske scene, među kojima su Fatboy Slim, Nina Kraviz, Amelie Lens, Bicep, Indira Paganotto, Reinier Zonneveld, Cassius, Kobosil, Dax J, Terry Francis, Mind Against, Lee Burridge, Olof Dreijer i mnogi drugi, a poseban je i po tome da se održava na nekoliko kultnih klupskih lokacija u prestonici. No Sleep je 2020. godine poneo prestižnu titulu za ,,Najbolji novi festival Evrope”, koju je sa fanovima proslavio tokom vanrednog prolećnog izdanja, nakon kojeg je usledilo i redovno novembarsko.

Sea Star festival se od 2017. godine održava u prelepoj laguni Stella Maris, u Umagu. Do sada je imao pet izdanja, dok je samo ove godine kroz festivalske kapije prošlo više od 42.000 ljudi. Na festivalu su do sada nastupale velike svetske i regionalne zvezde, među kojima su The Prodigy, Wu-Tang Clan, Onyx, Hurts, Fatboy Slim, Sven Väth, Paul Kalkbrenner, Robin Schulz, Paul Van Dyk i brojni drugi.

DJ Mag, britanski magazin sa trodecenijskom tradicijom, osnovan je kao mesečnik posvećen elektronskoj muzici i distribuira se u nekoliko zemalja sveta, među kojima su Sjedinjene Američke Države, Španija, Francuska, Italija, Kina, Holandija, a liste koje objavljuje su njegov zaštitni znak.