Dobro došli na EXIT!
Gledaj uživo
Dobro došli na EXIT!
/

Grad Njujork odao počast Wu-Tang Clanu: Nisu dobili ulicu, već ceo kvart!

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u Njujorku, koje su im odale počast kakva se retko viđa.

6. maj 2019. — Autor: EXIT

Mnogi tek posle smrti dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za zvezde Sea Star festivala, Wu-Tang Clan, u gradu koji nikad ne spava, odvojen ceo jedan kvart! Nekoliko ulica koje čine Park Hil, četvrt njujorškog Stejten Ajlenda, jednog od pet delova ove metropole, od sada službeno nose ime „Wu-Tang District“, u čast jedne od najvećih grupa u istoriji muzike, a koji potiču baš iz tog kvarta.

Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko veće Njujorka u decembru jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 miliona prodatih albuma, niza nagrada i sopstvene robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti!

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih odbornika, uz članove Wu-Tang Clana: „Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost da odamo počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Stejten Ajlend na internacionalnu mapu“ – izjavila je za medije gradska odbornica Debbie Rose i dodala – „Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rep i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svetskim muzičarima i pravcima na koje su uticali“. Raekwon The Chef na svom je Facebooku podelio video snimak otkrivanja table uz reči: „Hvala Stejten Ajlend, Njujork.“

Veliki Wu-Tang Clan potvrdili su početkom aprila dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svetske turneje kojom obeležavaju 25 godina od izlaska možda i najuticajnijeg rep albuma – „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)“. Njihov nastup na Addiko Tesla bini u subotu 25. maja biće ekskluzivan za celu Centralnu, Južnu i Istočnu Europu. Osim najveće hip hop grupe u istoriji, u prekrasnu lagunu Stella Maris u Umagu dolaze i vodeći elektronski izvođači današnjice Sven Vath i Nina Kraviz, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, globalni hitmejker Mahmut Orhan, techno zvezde nove generacije Ilario Alicante i Enrico Sangiuliani, vrh regionalne muzičke scene koju predvode Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, Vojko V, Krankšvester, Marko Nastić, Petar Dundov, Fox, High5, Nola i mnogi drugi.

Festivalske ulaznice za Sea Star dostupne su po ceni od 4.200 dinara, što je 35% popusta u odnosu na finalnu cenu. U ponudi su još i jednodnevne ulaznice po ceni od 2.700 dinara, VIP Gold ulaznice po ceni od 12.000 dinara i jednodnevne VIP ulaznice od 6.500 dinara, a u toku je i omiljena akcija „Kupi 4, zgrabi 5“ u kojoj svi koji odjednom kupe četiri festivalske ulaznice petu dobijaju na poklon! Ulaznice se mogu kupiti putem sajta www.seastarfestival.com.

U ponudi je široka lepeza smeštaja za sve posetioce Sea Star festivala. Stella Maris nudi premium kamp s četiri zvezdice, u čiju cenu je uračunato i korišćenje bazena na otvorenom s morskom vodom, te bungalova, apartmana vila ili hotela koji se nalaze u neposrednoj blizini festivalskog prostora. Ponude smeštaja kreću se od neverovatnih 7€ za kamp, 8€ za bungalove i 10.8€ po osobi za noć za festivalske apartmane, a moguće je kupiti i razne pakete koji uključuju kamp i ulaznicu već po ceni od 46€. Rezervacija smeštaja i dodatne informacije o svim opcijama mogu se pronaći na stranici https://www.seastarfestival.com/smjestaj/.