HEMI raspisao konkurs namenjen preduzetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije

Centar za razmenu muzičkih inovacija – HEMI, čiji je jedan od partnera Fondacija EXIT, objavio je prvi program poslovne inkubacije za profesionalce, samozaposlene ili mala i srednja preduzeća u muzičkoj industriji, profesionalce iz sveta biznisa koji nude održivo rešenje za sektor muzike, kao i za preduzetnike koji pripremaju novu uslugu, proizvod, ili kompaniju koja je vezana za muzičku industriju.

15. mart 2022. — Autor: EXIT

Izabrani projekti, startapovi, i mala i srednja preduzeća dobiće sledeće: individualni mentorski rad, specijalizovane radionice, pristup muzičkim tržištima Centralne i Jugoistočne Evrope, pristup događajima za predstavljanje ideja i umrežavanje, akreditacije za muzičke konferencije i showcase festivale HEMI partnera, udruživanje sa ključnim akterima iz industrije radi razvoja sinergije, kao i stipendije za ukupno šest projekata/kompanija.

Rok za prijavu na konkurs je 10. april 2022. godine. Prijave su moguće putem ovog linka.

HEMI Inkubator je nova hibridna šema obuke podeljena u dva toka: „šestomesečni inkubacioni program“, namenjen za 10 startapova/MSP velikog potencijala, koji nude održiva rešenja u muzičkom sektoru i žele da razviju postojeći biznis i prošire svoje tržište, i „tromesečni program ubrzanja“, namenjen za 20 preduzetnika koji imaju poslovnu ideju/projekat i potrebna im je podrška da taj projekat pretvore u proizvod ili uslugu koja je u vezi sa muzičkom industrijom.

Za HEMI inkubator mogu da se prijave profesionalci u muzičkoj industriji, samozaposleni ili mala i srednja preduzeća (npr. menadžment / rezervacije / komunikacija / marketinška agencija, kompanija za licenciranje / izdavaštvo / autorska prava, sektor produkcije / snimanja / organizacije nastupa, itd.), zatim profesionalci iz sveta biznisa koji nude održivo rešenje za sektor muzike (npr. SaaS, blokčejn, AR, veštačka inteligencija, prodaja ulaznica, advokat/računovođa u svetu industrije zabave, itd.), kao i preduzetnici koji pripremaju novu uslugu, proizvod, ili kompaniju vezanu za muzičku industriju.

HEMI Inkubator nudi alate, smernice, stručnost i mrežu za unapređenje profesionalaca i preduzetnika iz sveta muzike u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi (CSEE), razvijanje njihovih proizvoda, usluga i ideja. Cilj je da učesnici ovog programa steknu dublje razumevanje međunarodnog muzičkog sektora, koji se stalno menja, i dobiju priliku da se povežu sa ključnim igračima u industriji.

Kompanije koje se prijave moraju biti registrovane u jednoj od devet HEMI zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija), a kandidati državljani devet HEMI država, koji žive bilo gde u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i zemljama EFTA-e.

U ovoj muzičkoj saradnji HEMI Inkubator ima za cilj da donese merljive rezultate kandidatima i stoga sarađuje sa vrhunskim stručnjacima i mentorima iz industrije, kao i sa nekim od najaktivnijih muzičkih i tehnoloških organizacija/udruženja u Evropi kao što su: Found.Ation, IMPALAMusic Innovation Hub, Music Tech Europe, Startup Wise Guys.

Centar za razmenu muzičke inovacije (HEMI) je inicijativa 10 muzičkih organizacija iz Centralne i Jugoistočne Evrope, koju sufinansira program Evropske unije Kreativna Evropa. Cilj ove inicijative je razvijanje inovativnih poslovnih modela, koprodukcija i kopromocija novih događaja/proizvoda, stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce i podrška izvođačima da zadovolje trenutne potrebe tržišta.