Hitovi „teški“ 12 milijardi pregleda stižu na jubilarni peti Sea Star festival!

Vodeća svetska i regionalna muzička imena doneće ovog maja svoje najjače adute na jubilarno peto izdanje Sea Star festivala.

28. april 2023. — Autor: EXIT

Od electro-punk velikana The Prodigy, preko hitmejkera Robina Schulza i Mahmuta Orhana, do regionalnih zvezda Senide, Krankšvestera i Hiljsona Mandele, umaška laguna Stella Maris biće od 18. i 21. maja oaza hitova „teških“ 12 milijardi pregleda i furioznih nastupa koji će lansirati novu letnju i turističku sezonu. Program umaškog festivala time, uz moćne hedlajnere i jaku techno i hip hop/trap postavu, nastavlja tradiciju dovođenja izrazitih hitmejkera koji su osvajali vrhove top lista proteklih decenija, a još većom snagom to rade i danas. 

Dolaskom toplijih dana i kampanja za Sea Star ulazi u svoju finalnu fazu. U prodaji je ostalo manje od jedne trećine trenutno predviđenog kapaciteta festivala čija će aktuelna promotivna cena biti na snazi najkasnije do petka, 12. maja!

Glavna pozornica festivala – Tesla Main Stage, ugostiće svetske velikane The Prodigy, najvažniji electro punk bend svih vremena koji je svojim hitovima Voodoo People“, „Smack My Bitch Up“, „Firestarter“, „No Good“, „Poison“ i mnogim drugim zauvek promenio svetsku muzičku scenu i ostavio neizbrisiv trag u njenoj istoriji. U Umag stižu s najtraženijom svetskom turnejom godine, a upravo će se u laguni Stella Maris dogoditi njihov prvi ovogodišnji nastup na otvorenom.

Poslednju deceniju globalne pop scene nemoguće je zamisliti bez Robina Schulza. Autor je više desetina hitova kao što su Prayer In C“, „Ok“, „Sun Goes Down“, „Headlights“ koji su na striming servisima preslušani preko 10 milijardi puta, a od prošle godine je i deo prestižnog „One Billion Stream“ kluba na Spotify-ju, budući da je njegov singl Sugarprešao milijardu strimova na navedenoj platformi. Ovaj nemački producent i hitmejker svoje megahitove donosi na ovogodišnji Sea Star festival, a ovu jaku struju komercijalne plesne muzike podržaće i house velemajstor Mahmut Orhan, istanbulski DJ i producent, čiji singlovi Feel“, „6 Days“ i „Fly Above“ zajedno broje više od milijardu YouTube pregleda i Spotify strimova.

I vodeći regionalni hitovi takođe će sleteti na Sea Star pozornicu, jer bogat program sa više od 40 izvođača predvode i moćna trap-gang imena regiona. Senidah, apsolutna trap kraljica Balkana vraća se na festivalsku pozornicu bogatija za novi studijski album i s megahitovima „Behute“ i „Dva prsta“. Uz nju, publiku iščekuje i nastup trap ikone Hiljsona Mandele, koji trenutno oduševljava publiku sa svojim HR Top 40 hit singlom Cura s kvarta s kojim je dostigao i #1 Shazam Croatia charta u Hrvatskoj, a sa svojim hitovima u Umag stiže i Grše, vodeće ime nove generacije domaće hip-hop scene, čiji singlovi ostvaruju milionske brojke slušanosti, uključujući i aktuelni Mamma Mia“, s kojima je dostigao #1 Billboard Croatia charta! Na glavnoj pozornici festivala svoj žestok doprinos daće možda i najkontroverznija rap grupa ovih prostora Krankšvester, s hitovima kao što su „Gaber“, „Dubai“, „Šta ti znaš o tome“ i „Slava“, kao i 30Zona, Podočnjaci, Miach, Fox & Surreal, Buntai i niz drugih.

Iako spadaju u novu generaciju muzičara i neka od najuzbudljivijih novih imena regiona, sa svojim singlovima već imaju ostvarene milionske brojke slušanosti – daleko najpopularniji slovenski indie bend Joker Out hit singlom Carpe Diem osvojio je evropsku publiku, sjajna kantautorka Nika Turković istakla se na sceni singlovima dok nas nema i “U mraku, dok je naš alter-pop izvođač Dzipsii preuzeo spotlight na nedavno održanoj Pesmi za Evroviziju, gde je nastupio s pesmom Greh“.

Osim favorita s vrha top lista laguna će proključati i uz specijalni techno setov koji donosi nova globalna superzvezda Indira Paganotto, kao i back to back setove koje pripremaju ukrajinski DJ čarobnjaci Daria Kolosova i Etapp Kyle, pioniri regionalne scene Marko Nastić i Dejan Milićević, Tim Urbanya i Alessio, glavne hrvatske techno snage DJ Jock i Shipe i mnogi drugi.

U prodaji je ograničen kontingent festivalskih ulaznica po promo ceni od 5.100 dinara, koja će na snazi ostati najkasnije do petka 12. maja. U ponudi su i jednodnevne ulaznice od 2.900 i 3.500 dinara, kao i VIP Gold ulaznice. Od 8. maja biće aktuelna i omiljena prodajna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“ u kojoj se na četiri kupljene festivalske ulaznice peta dobija besplatno. Kompletna ponuda dostupna je na zvaničnoj stranici festivala.

Ovogodišnji Sea Star festival biće realizovan uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.